Global Trends

Corona crash

Is de coronacrisis ook een financiële crisis?
woensdag 1 apr 2020, 20.30
wo 1 apr 2020, 20.30
Online via LIVECAST

Het coronavirus raast niet alleen door de wereld, maar ook door de financiële markten. Wereldwijd kelderen beurzen en soms schieten ze ook weer kortstondig omhoog. Wat gebeurt er in die parallelle wereld, waar beursvloeren worden gesloten, de handel regelmatig wordt stilgezet en sommigen alweer op koopjesjacht gaan? VPRO Tegenlicht verzamelde een select gezelschap van financiële insiders van over de hele wereld en stelden hen een aantal simpele vragen: hoe ervaar je de achtbaan die de financiële markten nu doormaken? Hoe ben je erdoor geraakt? Wat heb je gedaan en gezien? En waar denk je dat we naartoe op weg zijn?

In deze Livecast en ZOOM webinar gaan we aan de hand van fragmenten uit de documentaire onder andere met maker Marije Meerman, econoom Kees Vendrik en hoogleraar Mathijs van Dijk in gesprek over de fascinerende verhalen die aan het licht kwamen. Een kijkje achter de schermen van de Corona crash.

Over de aflevering

Op vrijdag 20 maart verzamelde een klein deel van de Tegenlicht-redactie zich in het bijna geheel verlaten VPRO-gebouw in Hilversum. Zij hadden een select gezelschap van financiële insiders van over de hele wereld aangeschreven. Hoe de beurzen zich op deze dag zouden gedragen, wisten ze uiteraard niet. Ze wisten wel dat de weken ervoor op de financiële markten, ongekend hectisch waren geweest. Misschien wel de meest hectische sinds de crisis van 2008.

Via video-conferencing neemt deze bijzondere VPRO Tegenlicht aflevering de temperatuur op van de wereldwijde financiële markten met een bont gezelschap van investeerders, traders en financieel analisten: van Beijing tot Chicago. Mensen die veel te verliezen hebben, maar het veelal ook kunnen dragen.

In de aflevering o.a.:

  • Charles Liu – oprichter van Hao Capital, beheert een portfolio van €600 miljoen
  • Joachim Klement – Duitse financieel analist (Londen)
  • Marc Faber – Zwitserse investeerder en schrijver van Gloom, Boom & Doom Report (Thailand)
  • Jennifer Chan – Chinees-Nederlandse CEO DT Capital (Hong Kong)
woensdag 1 apr 2020, 20.30
Online via LIVECAST
Nog 105 plaatsen beschikbaar