Samen kijken we naar de voorstelling Café 749 en dromen we over ons ideale Amsterdam van morgen. Een stad waarin ruimte is om te wonen, om jezelf te zijn, om te bouwen en te leven voor iedereen. Een stad waar ruimte is om lief te hebben, te spelen, te reizen, te werken en samen te eten. Deze avond opent in de Centrale Markthal niet alleen het café, maar ben je ook welkom in ons tijdelijke buurthuis. Daar is een nagesprek met de makers van de voorstelling en maken we voldoende ruimte om jouw wensen voor de stad een plek te geven. Doe jij met ons mee?

Dit programma kun je bijwonen voorafgaand en na afloop van de voorstelling Café 749 in de Centrale Markthal. Voor de voorstelling is een ticket nodig, deze kun je bestellen via de reserveer knop.

Programma
19.15 - 20.00 | Buurthuis geopend

Tussen 19:15 en 20:00 uur vertrekt het Markt Central Express-treintje een aantal keer richting Café 749. De bar en het buurthuis zijn zowel voor als na de voorstelling geopend. Kom op tijd!

20.30 - 22.00 | Voorstelling Café 749

Orkater speelt de muzikale locatievoorstelling Café 749 in aanloop naar de viering van Amsterdam 750. Een muzikale ode aan de stad waar voor elke vierkante meter grond wordt gestreden. De voorstelling is tevens een eerbetoon aan de Amsterdamse oud-wethouder De Miranda die zich hard maakte voor betaalbare woningen voor alle Amsterdammers.

22.00 - 23.00 | Napraten in het buurthuis

Na de voorstelling organiseren we een nagesprek met de makers van de voorstelling, een extra muzikale toegift en is er ruimte om jouw dromen voor de stad van de toekomst een plek te geven. Kan Amsterdam een plek voor alle inwoners zijn?

© Anne Claire de Breij

De voorstelling Cafe 749 is van 5 april t/m 4 mei 2023 te zien in de Centrale Markthal. Orkater werkt in deze locatievoorstelling samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest, De Meervaart en een grote cast van acteurs, muzikanten, stagiaires van theaterscholen en Amsterdammers. Kijk voor meer informatie en kaarten op de website van Orkater.

ProgrammareeksCafé 749

Amsterdam maakt zich op voor haar 750e verjaardag. Maar wat valt er eigenlijk te vieren en wie zijn er uitgenodigd?