Tussen de zoetsappigheden op het internet is daar de robuuste parel Het Lief Dagboek. Hier geen brave tierelantijntjes, maar verhalen uit het echte leven van 15 schrijvers. Eerlijk, ongecensureerd en schaamteloos. Iets anders dan het hedendaagse aanbod op de streamingdiensten.

Je zou kunnen zeggen dat Jesse Vos het schoolvoorbeeld is van de ideale schoonzoon, alleen wil het geval dat de 23-jarige Bredanaar zijn school nooit heeft afgemaakt. En dat is ook niet erg, want van het feit dat je zonder opleiding nog best een eind kunt komen is Jesse het vleesgeworden bewijs. Zo sprak hij op internationale congressen over zijn leven met psychiatrische hulp, speelde hij ontelbaar veel shows met al even ontelbaar veel bands, schopte hij het per ongeluk tot internetgekkie en sinds twee jaar prijkt ook de titel schrijver in zijn tinderbio. Gewapend met volgekalkte notitieboekjes en een relatief gezonde dosis knaldrang vertelt hij op tragikomische wijze over seks, therapie, comfortfood, en alle andere dingen die hem bezig houden.

Ik ben Femke Torensma, oftewel @hoofdletterF; schrijver en theatermaker uit Drenthe. Over het hele land verzamel ik inspiratie die ik mee terugneem naar mijn hometown. Zo doe ik mee aan de Poetry Circle in Zwolle en studeer ik deeltijd docent theater in Tilburg. In mijn werk probeer ik het contrast op te zoeken tussen zacht en schurend. Anderen omschrijven mij als onvoorspelbaar, mysterieus en ‘concreet in abstractie.

In 2017 richtte Mercedes Coco Het Lief Dagboek op om juist die minder mooie kant van het leven het welverdiende podium te geven. Weg met het opgepoetste plaatje, tijd om tegen de vertrutting aan te trappen. Als Bourgondiër vult ze haar leven met wijn, eten, filosofisch gelul en snoeihard werken met als doel de wereld veroveren, ook al vinden mensen dat wat ver gezocht. Haar stem laat je voor even doen geloven dat je op een wolk in een mythische wereld zweeft.

MC Lost is Roger Buyne, Rapper, schrijver en performer. Hij draagt voor op gevoel. soms op het randje, vanuit het hart maar vooral vanuit de stad. De Bijlmer om precies te zijn. Daar ligt de kern van Roger, thema’s zijn zelfreflectie, ego, en ergens voor willen staan. Maar ook stadse thema’s als nachtbussen en glaasjes wijn aan de grachten komen voorbij in het werk van MC Lost. Het schrijven fascineerde Roger altijd al, die GTST achtige verhalen schreef over zijn klas in groep 6, door aangestuurd te worden in de 2e klas om te freestylen tijdens een tussenuur begon de liefde voor rappen. Toen hij 14 was nam hij zijn eerste track op en op 16 jarige leeftijd bracht hij zijn eerste wapenfeit Ik Ga uit. Via Wanted Amsterdam is Roger terecht gekomen bij Nolimit, waar hij de leden van SoulTrash is tegengekomen. Pieken en dalen, kwetsbaar, soms zelf schamend, tot arrogant, dominant. MC Lost maakt het allemaal mee.

Tom Strik is acteur, spoken word artiest en muzikant. Bij optredens van Tom kan je een hoop eerlijkheid verwachten. Soms misschien iets tè eerlijk. Hij is niet schuw van zelfspot en zijn theaterachtergrond is duidelijk zichtbaar. Spiegels voorhouden doet hij graag maar niet voordat hij er zelf goed heeft ingekeken. Zijn performances en teksten zijn theatraal, verhalend, eerlijk en met genoeg ruimte voor humor. Want mensen aan het lachen maken is toch wel wat hij het liefste doet.

Hannah Swart is schrijfster en schrijft sinds kort voor Liefdagboek. Ook schrijft zij voor haar eigen website Piepeloi.com en het eerlijke moeder platform HowAboutMom. Hannah is (stief) moeder van bijna 4 kinderen. 3 lopen er rond en één groeit in de buik. Samen met haar vriend en het grut woont zij vlakbij Utrecht. Hannah vindt haar inspiratie in literatuur, het dagelijkse leven en haar eigen (familie)geschiedenis.

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
Mediapartner
ProgrammareeksVerhalen op Vrijdag

In Verhalen op Vrijdag brengen we je elke vrijdagavond om 20.30 uur de mooiste verhalen uit de stad. Organisaties die verhalen delen zijn hun vaste bijeenkomsten kwijt. Zij zijn verbonden door de ‘urge’ om verhalen te blijven delen. Helemaal in tijden van physical distance. Daarom nodigt Pakhuis de Zwijger deze storytellers uit om hun verhalen te delen via onze LIVECAST. Zo kunnen we iedere vrijdagavond vanuit onze eigen huiskamer luisteren en meepraten met verhalen uit de stad. Dit doen we niet alleen, maar samen met onder andere Verhalen uit Nieuw-West, Lost Project, Het Lief Dagboek en Late Night Talks van Alkebulan.