Amsterdam groeit en daarom moeten we woningen blijven bouwen. Dus ook over 10 jaar. Maar bouwen doen we niet zomaar. Niet overal en niet tegelijk. Daarvoor heeft de Gemeente Amsterdam het afgelopen jaar met input van betrokken Amsterdammers en andere professionals een concept gemaakt van ‘Amsterdam: Bouwen aan buurten van de toekomst’. Deze Ontwikkelstrategie is een strategie voor de middellange termijn. Tijdens deze avond presenteert het college hun visie op de groei van de stad. We vertellen over de strategische keuzes en waarom we die keuzes gemaakt hebben. We gaan hierover met jou in gesprek. Bijvoorbeeld over wat er nog mist en hoe jij in de toekomst kan bijdragen aan de ontwikkeling van de stad. Laat je informeren en praat mee over hoe Amsterdam op een verantwoorde manier kan blijven groeien. LET OP: Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger, maar in Levenslang. (J.E. Wenckebachweg 48, 1096 AN Amsterdam)

08 februari start de officiele inspraak. Meer informatie en om in te spreken klik hier.

 

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Wethouder Woningbouw, Grond en Ontwikkeling en Ruimtelijke Ordening Reinier van Dantzig trapt de bijeenkomst af. We gaan met hem in gesprek over het concept van de Amsterdamse Ontwikkelstrategie 2035. Waar gaan we wel bouwen en waar niet? Hoe doen we dit samen met alle Amsterdammers? Op welke manier kunnen we de komende periode mee blijven praten? Tevens is er ruimte voor vragen aan de wethouder.

Daarna gaan we in gesprek met Cheyenne Sabajo (Buurtbewoner Amsterdam Zuidoost), Imran Cherradi (Mede-oprichter en raadslid Jongeren Advies Raad), Lyongo Juliana (Architect bij Lyongo architecture), Eric Nagengast (Directeur Vastgoed Rochdale) en Erik Pasveer (Hoofd Strategie Ruimte en Duurzaamheid Gemeente Amsterdam) over de keuzes die zijn gemaakt.

We sluiten de avond af met een informatieve markt waarbij je in gesprek kan gaan met diverse betrokken medewerkers van de Gemeente Amsterdam over hoe jij betrokken kan blijven bij de ontwikkeling van de stad. Dit doen we aan de hand van de volgende thema’s.

  • Samen Stadmaken
  • Verhouding Ontwikkelstrategie met lopende projecten
  • Ruimte voor ondernemerschap (Bedrijventerreinen en transformatie)
  • Verdichting en vergroening
  • Ruimte voor buurtverbetering (maatschappelijke voorzieningen en vitale buurten)
  • Het inspraaktraject

Er liggen inspraakformulieren klaar indien je direct wilt inspreken. Tijdens de markt zal er een informele borrel zijn met een hapje en een drankje.

Dit programma is ontwikkeld door
Robbert Bovee
Programmamaker Ruimtelijke Stad
De moderator van dit programma is
Natasja van den Berg
Moderator
ProgrammareeksAmsterdam Groeit

Amsterdammers merken dat hun stad verandert. De woningmarkt zit vast, de druk op openbare voorzieningen en groen neemt toe en kleine bedrijven vinden moeilijk plek in de stad. Om iets aan deze problemen te doen, wil de stad groeien door middel van het bouwen van nieuwe woningen en voorzieningen. Om deze groei op een verantwoorde manier te laten plaatsvinden gaan we tijdens dit programma met elkaar nadenken over hoe we de buurten van de toekomst vormgeven. Waar is er ruimte om te bouwen en verbouwen? Wat maakt een prettige woon- en leefomgeving? Welke kansen en zorgen heb je als er wordt gebouwd in de stad? En wat zijn voorwaarden zodat jij je thuis kan blijven voelen in de stad? Alle inbreng wordt straks meegewogen bij het opstellen van de Amsterdamse Ontwikkelstrategie 2035. Jouw input is belangrijk, dus praat en denk mee tijdens dit interactieve programma!