Lange zomeravonden op een vol terras en samen juichen voor het Nederlands Elftal. Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Het coronavirus heeft de wereld op z’n kop gezet. Ondanks de lockdowns en quarantaine-voorschriften, heeft de dood van George Floyd in Minneapolis een wereldwijde protestbeweging op de been gebracht die extreem politiegeweld en institutioneel racisme aankaart. Ook in Europa wordt tijdens de coronacrisis aandacht gevraagd voor het politiegeweld in de VS én in de EU. Tijdens deze extra aflevering van De Niet Meer Normaal Show praten we over en met de beweging. Betekent de massale populariteit van #BlackLivesMatter, dat eindelijk het moment aangebroken is dat we institutioneel racisme en raciale ongelijkheid in Europa harder gaan aanpakken?

Tienduizenden Europeanen gingen de afgelopen weken de straat op. In Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, maar ook in Brussel, Milaan, Parijs, Berlijn, Kopenhagen en Edinburgh werd de vuist geheven tegen het onrecht dat zwarte mensen over de hele wereld ervaren. Een crisis kan een resetknop zijn. Betekent de massale populariteit van #BlackLivesMatter dat eindelijk het moment aangebroken is dat we institutioneel racisme en raciale ongelijkheid in Europa harder gaan aanpakken? Wat gaan we veranderen op het gebied van onderwijs, media en politiek?

De Niet Meer Normaal Show
De Niet Meer Normaal Show is een nieuwe, interactieve liveshow waarin we elke week samen met jonge spraakmakende gasten, muzikanten en kunstenaars verschillende vergezichten van het post-corona tijdperk verkennen. Deze liveshow komt tot stand door een unieke samenwerking van de Kiesmannen met Pakhuis de Zwijger, de Balie en Paradiso Amsterdam. Vanaf 18 mei elke maandagavond om 20:30 live vanuit Pakhuis de Zwijger.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Mediapartner