Ballroom is een subcultuur die voortkomt uit de New Yorkse Latinx en Afro-Amerikaanse LGBTQ+-gemeenschap als underground uitlaatklep en trainingsmethode. Binnen de ballroomcultuur ligt de nadruk op het innemen van welverdiende ruimte en het vieren van de deelnemers; de ondermijning van een samenleving waarin de lichamen van transgender en queer BIPOC worden gemarginaliseerd. Beyonce’s Renaissance-tour lichtte de ballroomcultuur uit voor de nieuwe generatie, vergelijkbaar met de manier waarop Madonna dit in de jaren 90 deed. Maar wat is het nou écht? Hoe uit het zich in Nederland en hoe ziet de toekomst van ballroom eruit? Hierover gaan we in gesprek met leden van de ballroomgemeenschap.

Over de sprekers

Michael Lubbers (hij/hem) is danser en ‘The Father of the House of Elle’. In zijn vrije tijd is hij actief in de LGBTQ+ Ball Culture waar hij meedoet aan competities in Europa en de Verenigde Staten.

Serena Makaveli (zij/haar) is internationale leider en aanspreekpunt van ‘The House of Makaveli’. Walking Sexsiren, com vs com en Performance.

Ciara Makaveli (zij/haar) is model en actief in de ballroomscene als vertegenwoordiger van ‘The House of Makaveli’. Walking Runway, Realness, Face en Vogue Fem.

De moderator van dit programma is
Perry Gits
Theatermaker, zanger en danser