Er is een tekort

Tekort aan gas, water, geld,

tekort aan tijd, liefde, zorg,

tekort aan psychiaters, psychologen

tekort aan handen, huizen, dromen.

Er is een tekort

dat lijkt haast zeker,

Waar ‘t ‘m in schort?

In het simpele feit dat niet iedereen

leraar wordt.

Welkom, bij Anders Kleuren Binnen de Lijnen. Een interactieve avond waar de leraar centraal staat. Leraren hebben de toekomst in handen. Dagelijks staan ze aan de voeten van tientallen werelden. Een prachtig beroep, maar ze hebben hun handen er vol aan. Vrijwel elke leraar begint met een hart in het onderwijs. Dat hart, is bij leraren oneindig groot. Maar er wordt een geconfronteerd met allerlei regels, systemen en structuren. Klassen worden groter, het onderwijs inclusiever, en de druk op leraren neemt toe.

Er wordt te veel beroep gedaan op het hart. Waardoor het hoofd en het lijf er niet altijd tegenop kunnen, leraren vallen uit, stoppen en er ontstaan tekorten. En dat is zonde, want leraren hebben de toekomst in handen. Op deze avond staan we stil bij dat hart. Kijken waar het klopt. Kijken hoe we anders kunnen kleuren binnen de lijnen. Door jouw eigen kleuren te gebruiken. Het systeem gaan we niet zo één twee drie veranderen. Maar we kunnen wel zelf veranderen in het systeem. Verwacht geen nieuwe methodieken op de toch al drukke werkweek. Verwacht een stapje terug, terug naar dat hart.

Een lieve herinnering, een warme groet, een avond waarin jezelf mag laten zien, waarin je kijkt naar jezelf en naar elkaar. Waarin je even een stapje terugneemt. Geen tandje erbij, maar een tandje minder. Het is niet een lezing waar je na 1,5 uur luisteren met een vol hoofd wegloopt. Verwacht te worden geraakt en te worden geïnspireerd, en hopelijk vervuld de deur uitgaat. Een avond voor jou. Als leraar. Als mens.

Over de spreker

Luuk Harmsen neemt je in een interactieve en theatrale wijze mee in waar hij denkt waarom de leraar de toekomst heeft. De laatste jaren kwam hij door het hele land om klassen of docententeams te begeleiden. En daar kwam hij een hoop tegen. Hij is dichter, spreker, trainer, psycholoog en heeft een hart in het onderwijs en een voorliefde voor theater. Op deze avond brengt hij als try-out al deze disciplines samen. Zelf overwon hij zijn stotterprobleem en vond zijn plezier in het dichten en spreken. Zijn missie is dat leerlingen het plezier mogen vinden in het leren en zichzelf mogen zijn. De leraar staat aan de voeten daarvan.

 

‘De docenten die ik herinner

Zijn degenen die wel eens

Buiten het boekje gingen.’

Programma
19:00 | Inloop & ontmoetingsmoment met muziek van DJ Danspeter

Leraren en andere geïnteresseerden ontmoeten elkaar en gaan met elkaar in gesprek onder het genot van een hapje en een drankje. Verder hebben we tijdens de inloop, naast hele leuke gesprekken, ook kekke deuntjes en beats van niemand minder dan DJ DansPeter (Pim Sonnenberg)!

19:30 | Start programma

We gaan in gesprek met elkaar. Een lieve herinnering, een warme groet, een avond waarin jezelf mag laten zien, waarin je kijkt naar jezelf en naar elkaar. Waarin je even een stapje terugneemt. Geen tandje erbij, maar een tandje minder. Het is niet een lezing waar je na 1,5 uur luisteren met een vol hoofd wegloopt. Verwacht te worden geraakt en te worden geïnspireerd, en hopelijk vervuld de deur uitgaat. Een avond voor jou. Als leraar. Als mens.

21:00 | Borrel

We zetten het gesprek voort in het café onder het genot van een drankje.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Laura Janszen
Producent
ProgrammareeksEduCAUTION

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. Wekelijks nodigen Yasin en Emin verschillende experts in het onderwijsveld uit om in gesprek te gaan over alle uitdagingen die voor ons liggen.