De samenleving herbergt een overvloed aan verhalen, geweven door geschiedenis, overgebracht door mensen en media. Echter, niet alle verhalen schitteren in de spotlights, terwijl het wel belangrijke verhalen zijn om te vertellen én te horen. Die verhalen geven wij nu een platform.

Meer over het programma

Een maatschappij kan pas werkelijk in balans zijn wanneer alle stemmen gehoord worden. Daarom bieden wij diverse groepen een podium om hun verhalen te delen en om mensen te verenigen, door hun belevenissen te vertolken in een presentatie getiteld Ongehoorde Verhalen: After the News. Het gaat over het genereren van een dieper bewustzijn van de individuen, families en naasten die schuilgaan achter de krantenkoppen.

Hoe ga je om met ingrijpende gebeurtenissen in je leven wanneer de diepgang van die ervaring niet weerspiegeld wordt in nieuwsartikelen? Hoe beïnvloedt het je als – in bepaalde gevallen – een privéaangelegenheid opeens openbaar wordt? Hoe navigeer je door een rouwproces dat (niet) gelijk loopt met de berichtgeving in de media? En hoe draag je de gevolgen van wat je hebt doorstaan?

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Laura Janszen
Producent