De wooncoöperatie is een betaalbaar alternatief voor bewoners die zelf meer zeggenschap willen over hun woning en woonomgeving, maar geen mogelijkheid hebben om een woning te kopen. Om aan de vraag naar voldoende woningen te voldoen biedt de Gemeente Amsterdam de komende vier jaar 13 nieuwbouwkavels voor wooncoöperaties aan. Daarnaast is het mogelijk om geld te lenen bij het wooncoöperatie-leenfonds voor een deel van de bouw. Waar liggen de 13 nieuwbouwkavels voor wooncoöperaties? Wat houdt het wooncoöperatie-leenfonds precies in? Hoe richt je een wooncoöperatie op of sluit je bij een bestaande groep aan?

Pakhuis de Zwijger zendt dagelijks online programma's uit via de LIVECAST. Meepraten kan via de Zoom link in je reserveringsmail.

Bij een nieuwbouw-wooncoöperatie richt je samen met andere huurders een bouwgroep op, die je onderbrengt in een verenging: de wooncoöperatie. Met deze groep ontwerp, bouw en beheer je het gebouw waarin je gaat wonen. Je huurt je woning van de wooncoöperatie. Via de zoomchat is het mogelijk om tijdens het programma vragen te stellen aan de sprekers.

Overzicht van nieuwbouwkavels voor wooncoöperaties.

Nieuwbouwkavels voor wooncoöperaties

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
Robbert Bovee
Programmamaker Ruimtelijke Stad
De moderator van dit programma is
Susanne Heering
Moderator
ProgrammareeksTalk of the Town

In deze maandelijkse talkshow werpen we licht op nieuwe stedelijke ontwikkelingen in Amsterdam en buigen we ons samen met politici, ontwerpers, bouwers en gebruikers over stedenbouwkundige ontwerpen en bestemmings- en bouwplannen. Wat verdwijnt er komende jaren uit het straatbeeld en wat krijgen we er voor terug? Terugkerend onderwerp: de rol van de creatieve industrie in verschillende fasen van stedelijke ontwikkeling.