Door het coronavirus staat veel in de stad stil, maar niet het maatschappelijk initiatief: op het gemeentelijk platform Wij Amsterdam zijn al meer dan 400 initiatieven verzameld. Om deze actieve Amsterdammers verder te ondersteunen in hun werk, biedt Pakhuis de Zwijger hen graag een podium. Tijdens de LIVECAST reeks Wij Amsterdam (elke dinsdagavond om 18:30u via dezwijger.nl/live) én door videopitches met initiatiefnemers op te nemen in onze (tot televisiestudio omgebouwde) Grote Zaal.

In aanloop naar de vijfde en laatste LIVECAST van Wij Amsterdam – Cultuur in actie (di 2 juni, 18:30u), namen we wederom pitches op van een aantal mooie initiatieven, die zich deze keer specifiek inzetten voor kunst & cultuur in Amsterdam.

Zoals Judith Melief, die met haar internationale straatgezelschap Teatro Pavana spontane performances (op stelten) geeft. Nu, ten tijden van corona, niet in verschillende wereldsteden, maar in de buurten en straten van Amsterdam, voor alle Amsterdammers:

Of Pieter Nijhof en Maryen van Castro, die met hun zanggroep Pink Diamonds gratis (online) performances geven voor kwetsbare doelgroepen, of met hun Pink Diamonds Jukebox op aanvraag een serenade brengen aan de deur van iemand die dat echt verdient heeft:

Danilo Joanovic verzamelt met zijn initiatief kunst & cultuur talent uit Amsterdam-West. Op het platform Hallo-Buren.nl, kunnen buurtbewoners een optreden plaatsen, van muziek tot dans tot poppentheater:

Is performen niet jouw ding, dan kan je terecht bij Tieka Masfar, die met haar initiatief Sterrenstof Amsterdam kinderen uitgenodigd om een tekening en/of boodschap naar een oudere Amsterdammer te sturen -die er zelf ook weer een terugsturen:

 

 

Samengesteld door
Charley Fiedeldij Dop