Door het coronavirus staat veel in de stad stil, maar niet het maatschappelijk initiatief: op het gemeentelijk platform Wij Amsterdam zijn al meer dan 400 initiatieven verzameld. Om deze actieve Amsterdammers verder te ondersteunen in hun werk, biedt Pakhuis de Zwijger hen graag een podium. Tijdens de LIVECAST reeks Wij Amsterdam (elke dinsdagavond om 18:30u via dezwijger.nl/live) én door videopitches met initiatiefnemers op te nemen in onze (tot televisiestudio omgebouwde) Grote Zaal.

In aanloop naar de vierde LIVECAST van Wij Amsterdam, Support Your Locals (di 26 mei, 18:30u), namen we wederom pitches op van een aantal mooie initiatieven, die zich deze keer specifiek inzetten voor de lokale ondernemers in Amsterdam.

Zoals Oda van Stekelenburg en Heleen Schreuder, die met hun initiatief Wijn op de 1.5m lijn zichtbaarheid en steun willen geven aan de kleine wijnondernemer:

Met haar initiatief de Bijlmerbox zet Marleen Creton zich in om lokaal ondernemerschap in Amsterdam Zuidoost te ondersteunen, juist in deze tijd:

Tim Doornewaard laat met Samen Vooruit zien dat lokale ondernemers niet alleen hulp nodig hebben, maar deze ook kunnen bieden. In Amsterdam-Oost zetten horeca ondernemers en buurtkeukens zich vrijwillig in om maaltijden te koken en te bezorgen aan mensen die deze steun juist nú extra hard nodig hebben:

Maar soms zijn het juist de ondernemers die een steuntje in de rug nodig hebben, legt Joost Reimert uit. Met zijn initiatief MKB Digital Workspace verbindt hij studenten aan ondernemers, om hen te helpen hun onderneming te digitaliseren in deze corona-tijden:

Samengesteld door
Charley Fiedeldij Dop