De voorjaarsvakantie van 2021 was het moment voor de 2e editie van de Nieuw Amsterdam Academie. Vanwege corona kon dit niet met een grote groep. Maar corona is juist ook de reden dat er veel jongeren in de buurt kampen met struggles rondom mentale gezondheid, dus extra reden om dit wel echt uit te voeren. En het was weer een mooie week.

Bij de start van de week was dit ook direct wat we te horen kregen van de deelnemers. Door corona hadden ze te maken gekregen met minder sociale contacten, verveling en motivatieproblemen. Naast al deze uitdagingen hadden de deelnemers ook een enorme drive om iets terug te geven aan de buurt en nieuwe mensen te leren kennen uit de buurt.

© Peter Both

Alle deelnemers zijn jonge inwoners van Nieuw-West, tussen de 20 en 30 jaar en met een groot maatschappelijk hart. Maar tegelijkertijd hadden ze dus allemaal hun eigen verhaal.

© Peter Both

Met een vol programma van 5 middagen op rij was het hard werken. Door de persoonlijke groeisessies van Samir el Hadaoui waarin opzoek werd gegaan naar je eigen power, pleasure en purpose kwamen we al snel dichter bij elkaar. Daarna gingen we via het persoonlijke verhaal van Ebru Aydin naar de storytelling workshop van Fouad Lakbir dat we afsloten met het vertellen en opnemen van ons eigen verhaal. Als afsluiter deelde Lara Nuberg haar verhaal en gingen we allen met een hoop inspiratie, motivatie en nieuwe vrienden de wijde wereld weer in. Het was een mooie week, op naar de volgende!

Samengesteld door
Peter Both
Projectleider New Metropolis Nieuw-West