Met WeMakeThe.City als ons nieuwe platform sluiten we de online magazines van Steden in Transitie & Cities in Transition per februari 2019.

Pakhuis de Zwijger dankt alle partners, redacteuren en medewerkers hartelijk voor hun bijdrage aan de platforms Steden in Transitie & Cities in Transition. Mede door hun werk, hebben deze platforms zich ontwikkeld tot hubs voor een internationale beweging van Stadmakers. De platforms brachten de inspirerende verhalen van stadsambassades van Amsterdam tot Eindhoven, van Madrid tot Stockholm en van Riga tot Quito.

Met duizenden artikelen op beide platforms is jarenlang gewerkt aan het zichtbaar maken van de Stadmakersbeweging in Nederland en Europa. Meer dan 1.200 Stadmakers namen deel aan de stadexpedities door heel Europa. Zo is er gezorgd voor verbinding, kennisdeling en het agenderen van deze beweging in de lokale, nationale en internationale bestuurlijke omgevingen. De apotheose was natuurlijk de City Makers Summit en de presentatie van de City Makers Agenda in 2016, tijdens het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie.

Al deze inspanningen bouwden op naar het nieuwe internationale stedelijk innovatiefestival WeMakeThe.City, dat in juni 2018 voor de eerste keer plaatsvond in de metropoolregio Amsterdam met 46.000 deelnemers en 400 urban conferenties.

We nodigen alle Stadmakers uit om deel te nemen aan WeMakeThe.City en zich op te geven voor deze nieuwsbrief. De tweede editie van WeMakeThe.City vindt plaats van 17 t/m 23 juni 2019.

Laten we doorgaan met Stadmaken en tot op WeMakeThe.City!

Quirine Winkler, Charlot Schans & Peter Both
Team Steden in Transitie & Cities in Transition, een initiatief van Pakhuis de Zwijger

Neem voor vragen over WeMakeThe.City contact op met Charley Fiedeldij Dop.

Samengesteld door
Maurice Seleky
Dit artikel gaat over