Op zondag 19 juni is het Open Groen Dag 2022. Tientallen groene locaties in Amsterdam en Almere openen dan hun deuren voor jou. Wat is er in Amsterdam Nieuw-West te doen tijdens de Open Groen Dag? In dit artikel drie locaties uitgelicht. Voor het volledige overzicht en de laatste updates van het aanbod kun je hier terecht.

1. New Metropolis Nieuw-West

Natuurlijk doet New Metropolis Nieuw-West zelf ook mee aan de Open Groen Dag 2022. Tijdens de Open Groen Dag is hier de expositie STADSGROEN te bewonderen van fotograaf Huub Zeeman. In deze expo zijn foto’s te zien die Huub Zeeman heeft gemaakt van de verschillende soorten groen die te vinden zijn in de stad, hier met de focus op stadsdeel Nieuw-West. Klik hier voor de programmapagina.

2. Van Eesteren Museum

Recht tegenover New Metropolis Nieuw-West staat het paviljoen van het Van Eesteren Museum. Het museum biedt tijdens te Open Groen Dag twee activiteiten aan: een filmvertoning van kunstenaar Heidi Vogels en een lezing van kunstenaar Natascha Hagenbeek over haar ecologisch kunstproject ‘I can change the world with my two hands’.

3. Fruittuin van Moerkerken

Op vijf minuten fietsafstand is vervolgens in de Van Deysselbuurt de Fruittuin van Moerkerken te vinden, een project gerealiseerd door Cascoland in samenwerking met vrijwilligers en buurtbewoners. Bezoek de Fruittuin gelegen in het openbaar groen en geniet van de omgeving. In de Garden of Tea kun je ook nog eens een lekker kopje thee drinken. Lees hier meer over de Fruittuin en klik hier voor de openingstijden tijdens de Open Groen Dag.