Aan het begin van de zomer was de expositie Florilegium Amsterdam 1064 te zien in New Metropolis Nieuw-West. De tentoonstelling van beeldend kunstenaar en dichter IJBer bestond uit meer dan vijftig ingekleurde cyanotypes van verschillende bloemen en planten gevonden in het park in postcodegebied 1064. In het kader van deze tentoonstelling heeft IJBer ook meerdere cyanotype workshops verzorgt, om mensen bekend te maken met de techniek achter haar kunstwerken én om ze bewuster te maken van de bloemen en planten in hun dagelijkse (stedelijke) omgeving. We hebben de tentoonstelling afgesloten met een groots cyanotype experiment! Zie hieronder het spannende eindresultaat…

Tijdens de afsluiting werd iedereen uitgenodigd om mee te werken aan een gezamenlijk kunstwerk op een heel groot door IJBer geprepareerd doek. Iedereen die langskwam kon hieraan bijdragen en een spoor achterlaten, een afdruk. Bijvoorbeeld door er iets op te leggen of er zélf op te gaan liggen:

Het is uiteindelijk een woest stedelijk landschap geworden. De figuur lijkt zich te willen beschermen tegen al het vuil wat op haar afkomt.

© New Metropolis Nieuw-West