Op 19 september 2019 overleed Wim Crouwel, een van de belangrijkste grafisch ontwerpers van Nederland. Om zijn werk te eren, organiseert Pakhuis de Zwijger, het onafhankelijk platform voor creatie en innovatie in Amsterdam, een speciaal programma in de reeks ‘Dutch Masters’. Dit programma vindt plaats op vrijdag 11 oktober.

Fenomeen binnen de Nederlandse ontwerpwereld
‘Wim Crouwel was als grafisch ontwerper, hoogleraar, museumdirecteur en grondlegger van het ontwerpbureau Total Design een fenomeen binnen de Nederlandse ontwerpwereld. Zijn oeuvre is invloedrijk en iconisch, van zijn affiches voor het Stedelijk Museum tot aan zijn cijferpostzegels voor de PTT. Daarom brengen we met Pakhuis de Zwijger postuum een eerbetoon aan Crouwel en zijn werk. Dit doen we in samenwerking met het Wim Crouwel Instituut,’ zegt Ewa Scheifes, programmamaker Creatieve Industrie bij Pakhuis de Zwijger.

Te gast in het programma zijn onder meer Rob Huisman (voorzitter van het Wim Crouwel Instituut), Frederike Huygen (kunsthistoricus en auteur), Martijn Arts (partner bij Total Design) en Lex Reitsma (grafisch ontwerper en regisseur van de documentaire ‘Wim Crouwel. Modernist’) en Carolien Glazenburg (conservator Grafische Vormgeving bij het Stedelijk Museum). Moderator is designjournalist Jeroen Junte. Meer sprekers volgen nog.

Reserveer hier voor het programma.

Samengesteld door
Maurice Seleky