Pakhuis de Zwijger kondigt de opening aan van een dependance in Amsterdam Zuidoost. Dit werd bekendgemaakt tijdens de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. De dependance – een samenwerking van Pakhuis de Zwijger met de Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost en vastgoedorganisatie CBRE – opent in september onder de naam ‘New Metropolis Zuidoost’.

Een van de belangrijkste ontwikkelgebieden van Nederland
‘Amsterdam Zuidoost is één van de belangrijkste ontwikkelgebieden van Nederland. Zo is het een economische hub vanwege de aanwezigheid van grote bedrijven als ING en Nuon. Ook op het gebied van sport en cultuur is Zuidoost een plek van grote betekenis dankzij locaties als de Johan Cruijff ArenA en de Ziggo Dome. Bovendien worden de komende jaren 39.000 woningen gebouwd – dus Zuidoost is helemaal booming,’ zegt Egbert Fransen, directeur van Pakhuis de Zwijger.

Community centre voor bewoners, werkenden en bezoekers
‘New Metropolis Zuidoost gaat in die ontwikkeling een rol spelen als community centre voor bewoners, mensen die werken in Zuidoost én bezoekers. We gaan programmeren binnen een mix van thema’s uit de creatieve industrie, stedelijke ontwikkeling en kunst & cultuur. We combineren hierbij het ruimtelijke en het sociale domein. Hierbij zoeken we ook actief de samenwerking op met buurtbewoners en lokale partners, zoals we dat ook doen met onze dependance in Nieuw-West en onze hoofdvestiging aan de Piet Heinkade,’ aldus Fransen. Pakhuis de Zwijger programmeert al sinds april 2018 in Amsterdam Nieuw-West vanuit de eerste dependance New Metropolis. De locatie in Zuidoost, een voormalig winkelpand in winkelcentrum Amsterdamse Poort, wordt gedurende deze zomer ontwikkeld en opent in september officieel zijn deuren voor het publiek.

Over New Metropolis Zuidoost
New Metropolis Zuidoost is de dependance van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam Zuidoost en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost, CBRE en een aantal andere partners.

Over New Metropolis Nieuw-West
New Metropolis Nieuw-West is de dependance van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam Nieuw-West en ontwikkelt sinds april 2018 programma’s, projecten en exposities in samenwerking met buurtwoners en vele partners.

Over Pakhuis de Zwijger
Pakhuis de Zwijger is hét platform voor creatie en innovatie in Amsterdam. Sinds 2006 maakt Pakhuis de Zwijger meer dan 600 gratis toegankelijke programma’s per jaar over de ‘Stad van de Toekomst’ in samenwerking met ruim 200 maatschappelijke partners in stad en metropoolregio.

Samengesteld door
Maurice Seleky
Dit artikel gaat over