Pakhuis de Zwijger opent op dinsdag 24 september officieel de deuren van New Metropolis Zuidoost in Amsterdam Zuidoost. Deze dependance van Pakhuis de Zwijger is gevestigd in een pand aan het Bijlmerplein in Amsterdamse Poort, het grootste winkelcentrum van Amsterdam. De gratis toegankelijke avondprogrammering start in oktober en bestaat uit presentaties, gesprekken, exposities, co-creatie-sessies en filmvertoningen en focust zich daarbij op de grote veranderingen die de komende jaren in Zuidoost gaan plaatsvinden.

Voor iedereen in Zuidoost
‘New Metropolis is een nieuwe ontmoetingsplek voor bewoners, mensen die werken in Zuidoost en bezoekers. Een plek om kennis te maken met anderen, ervaringen uit te wisselen, beelden over de toekomst te delen en samen te komen tot nieuwe oplossingen en plannen voor de toekomst. We starten vanaf oktober met een programmateam met onder meer: Angelo Bromet, Jerry Afriyie, Charity Reingoud en Marco Barsoum. Zij gaan programmeren binnen een mix van stedelijke ontwikkeling, creatieve industrie en maatschappelijke vraagstukken. Zoals bij alle activiteiten van Pakhuis de Zwijger zoeken we hierbij weer actief de samenwerking op met bewoners, burgerinitiatieven, bedrijven en andere potentiële partners,’ zegt Egbert Fransen, directeur van Pakhuis de Zwijger.

De dependance is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Vanaf oktober start de voor iedereen gratis toegankelijke avondprogrammering, vooralsnog alleen op donderdagen, in lijn met de koopavonden van de Amsterdamse Poort.

Co-creatieplekken
New Metropolis Zuidoost is tot stand gekomen in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, CBRE Gobal Investors en een groot aantal projectontwikkelaars en partners uit Zuidoost. Gemeente Amsterdam zet samen met haar partners co-creatieplekken op als instrument voor democratische vernieuwing en participatie. Dit zijn laagdrempelige, toegankelijke plekken waar buurtbewoners, ondernemers, ambtenaren, bestuurders en partners met elkaar kunnen samenwerken aan plannen voor hun buurt.

Over New Metropolis Zuidoost
New Metropolis Zuidoost is de dependance van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam Zuidoost en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost, CBRE Global Investors, Wonam, Johan Cruijff Arena, AM, Ballast Nedam Development, Doniger Urban Development, Stichting Hondsrugpark, Equinix, Camelot Europe en Amsterdamse Poort. New Metropolis Zuidoost is gevestigd aan het Bijlmerplein 876 in Amsterdam. newmetropoliszuidoost.amsterdam

Samengesteld door
Maurice Seleky