Op 17, 19, 20, 25 en 26 augustus 2022 deed New Metropolis Nieuw-West mee aan Midzomer Mokum. Dit is een activiteitenprogramma voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die in de zomervakantie in Nederland zijn en op zoek zijn naar leuke bezigheden waar zij zichzelf kunnen ontwikkelen. Daar wist New Metropolis Nieuw-West wel raad mee en organiseerde daarom de Open Maak Dagen. Vijf dagen met verschillende creatieve workshops om mee kennis te maken.

Het New Metropolis Nieuw-West team wilde graag een variatie aan workshops aanbieden. Activiteiten die niet vanzelfsprekend bij New Metropolis Nieuw-West zouden gebeuren. En dat is goed gelukt!

Zo was er een Bachata workshop. Bachata is een dansstijl uit de Dominicaanse Republiek dat naast Salsa één van de meest populaire latin dansstijlen is. Het is een duo dans met basis moves die je samen uitvoert. Stappen, draaien en vooral die heupen erin! De vloer van New Metropolis Nieuw-West was niet bepaald geschikt voor Bachata. Daarom maar even de vloer eruit!

LGS (Lan Game Sessions) was elke dag aanwezig en bood iedere sessie een andere videogame aan dat gespeeld kon worden. Hun doel is om gamers in het echt met elkaar te laten gamen in plaats van thuis in hun kamertje. Dat was een succes!

Op vrijdag 19 aug en zaterdag 20 aug was er een Minhwa workshop. Minhwa is een Koreaanse volks verfstijl dat toegankelijk is voor iedereen. K&Y Studio is een duo die deze workshops in Amsterdam aanbieden en zij hebben vol enthousiasme de workshop aangeboden. New Metropolis Nieuw-West veranderde in een ontspannen, stille locatie waar vol focus geverfd werd door de deelnemers. Met een prachtig resultaat.

Ratjes timmeren was een workshop dat uitgevoerd werd door Ruben La Cruz en Karolien Helweg. Ruben La Cruz, aka MC Pester, was in de 90’s één van de trekkers van het bubbling muziek genre. Donderdag 25 augustus was het duo aanwezig om houten ratjes te timmeren. Enerzijds om de jongeren uit te dagen in handvaardigheid. Anderzijds het gesprek aan te gaan over afval en ratten in de omgeving. Er zijn in totaal 15 ratten getimmerd en bij New Metropolis Nieuw-West zijn er enkele neergezet. Kom je ze spotten?

Jade is een 19-jarige kunstenaar die verschillende kunstvormen uitoefent. Zij verft, schrijft en kan ontzettend mooie henna maken! Ze had haar handen vol aan het zetten van henna, want zodra de één begon, wilde de ander ook. Onze lieve bovenbuurvrouw was daarin ook een enthousiasteling en nodigde de buurt in no-time uit!

Enkele jaren heeft New Metropolis Nieuw-West een Doka, donkere kamer. In een Doka, ontwikkel je foto’s die met een analoge camera zijn gemaakt. Old skool stijl! Douwe is een enthousiaste analoge fotograaf die met alle liefde zijn kennis wilde delen met anderen en voordat we het wisten stond er een workshop Doka op het programma. Het was zeer indrukwekkend om te zien hoe foto’s tot leven werden gebracht! Hou de agenda van New Metropolis Nieuw-West in de gaten, er zijn plannen om een vervolg aan de Doka workshops te geven!

De Midzomer Mokum Open Maak Dagen waren prachtige dagen waar mensen kennis hebben kunnen maken met een divers aanbod van activiteiten. Daarnaast heeft iedereen anderen ontmoet en hebben we van elkaars dagelijks leven geleerd. New Metropolis Nieuw-West is enorm trots om dit te mogen hosten en kijkt uit naar de programmering van het aankomende half jaar. Hou onze website in de gaten en volg ons op onze social-media kanalen. We hopen je snel te ontmoeten bij New Metropolis Nieuw-West!

Een warme dank aan alle workshopleiders en deelnemers van de Open Maak Dagen!

Hier nog een overzicht van alle activiteiten tijdens de Midzomer Mokum Open Maak Dagen:

 • Buttons maken en een praatje met Soca
 • Spoken Word workshop door Lin An Phoa en Mahat Arab
 • Bachata dansles van Celine van der Linden
 • Gamen met LGS
 • Minhwa, koreaanse volks verfkunt van K&Y Studio
 • Power Dressen van Alwan Styling
 • Henna door Jade Albina
 • Rap workshop van Marlon
 • Podcast workshop van Korine
 • Ratjes timmeren met Helweg en La Cruz
 • Muziek maken met Hessel du Mark
 • Pop zangles van Joëtta Zoetelief
 • Sing-a-long karaoke met LGS