De coalitie Samen Tegen Racisme heeft als doel om discriminatie en racisme tegen te gaan en inwoners van Amsterdam te sterken om op te komen voor zichzelf en voor anderen. Om dit doel te bereiken organiseert de coalitie Samen Tegen Racisme maandelijks bijeenkomsten bij Pakhuis de Zwijger. De coalitie Samen Tegen Racisme bestaat uit Comité 21 maart, Zwart Manifest, Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie, Oy Vey en Pakhuis de Zwijger.

De afgelopen maanden organiseerden we een reeks aan programma’s, waarbij verhalen en ervaringen van mensen die hun bijgedragen leveren aan het tegengaan van racisme en discriminatie centraal. Hierin werden strategieën voor verandering maar ook de uitdagingen die daarbij komen kijken gedeeld. Deze vormen een inspiratie voor iedereen die zich wil inzetten tegen racisme en discriminatie.

Zo hadden we het over de lessen en reflecties uit de 10 jaar Zwarte Piet is Racisme campagne. Deze avond deelden we unieke getuigenissen en verhalen van mensen die achter de schermen hebben bijgedragen aan de campagne van Zwarte Piet is Racisme, zij vormen een inspiratie voor iedereen die Strijd Tegen Racisme.

Kijk alle livecasts uit deze reeks nu terug!

Samengesteld door
Guusje Meeuwissen
Online marketeer