Op 5 mei vierden we Bevrijdingsdag met een Vrijheidsmaaltijdsoep. Ondanks we niet in groten getalen met elkaar aan tafel konden schuiven, stonden we toch samen stil bij Bevrijdingsdag 2021. Door samen een maaltijdsoep te delen, die op zoveel mogelijk tafels thuis werd opgediend, waren we toch verbonden en toostten we vanuit het hele land op de vrijheid. Via onze LIVECAST in Pakhuis de Zwijger waren we allemaal met elkaar verbonden. We luisterden naar verhalen, muziek en inspirerende sprekers, keken naar dansoptredens en kregen een kijkje in de keuken van stadsgenoten en mooie initiatieven.

Kijk hieronder de LIVECAST terug:

Chef en schrijfster Yvette van Boven, wiens kookboeken in duizenden huishoudens op de keukentafel liggen, is gevraagd om het recept voor de Vrijheidsmaaltijdsoep van 2021 te ontwikkelen. “Zeker in deze wonderlijke tijd waarin het soms lijkt dat zoveel mensen tegenover elkaar zijn komen te staan, zie je dat een oproep tot luisteren en respect naar elkaar nog echt nodig is. Openstaan voor inzichten die misschien niet de jouwe zijn, maar door naar elkaar te luisteren wellicht wél iets voor jou kunnen betekenen. Ik denk dat we dat nu meer dan ooit kunnen gebruiken. Samen aan tafel daarvoor is natuurlijk een kleine moeite en een mooi gebaar. Als geen ander vind ik dat eten verbindt.”

Ons team van stagiairs ging de straat op om te kijken hoe jongeren Bevrijdingsdag herdenken en vieren. Bekijk hieronder episode 2 van ‘de Stem van de Stad’.