Vanaf september zijn er weer verschillende stageplaatsen bij Pakhuis de Zwijger. Of je nu geïnteresseerd bent in content creatie, sociale rechtvaardigheid, klimaat en natuur, of welzijn en identiteit, wij hebben een stage voor jou. Onze teams zoeken naar nieuwe gezichten en diverse ervaringen om bij te dragen aan creatieve en inclusieve programma’s. Wil je een beter idee krijgen van wat deze stages inhouden? Wij hebben twee van onze stagiairs geïnterviewd over hun stage. Lees hier het interview en bekijk de vacatures.

 

Luis

Luis Mendoza, 21, Stagiair programmamaker Creatieve Industrie en Marketing & Communicatie.

Wat heb je gedaan tijdens je stage?

Ik was verantwoordelijk voor het maken van visuele content zoals video’s, illustraties en animaties voor het Marketing- en Communicatieteam. Tegelijkertijd was ik parttime programmamaker, wat inhield dat ik evenementen moest produceren en organiseren binnen mijn stage.

2) Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?

Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is dat mijn persoonlijke leven net zo belangrijk is als mijn werk. Tijdens deze stage was ik erg vastbesloten om mezelf te bewijzen, zo erg dat ik mijn persoonlijke welzijn begon te verwaarlozen. Een goede balans tussen werk en privé is erg belangrijk. Het begrijpen waar je grenzen liggen en wanneer je te veel verantwoordelijkheden op je neemt, was een grote les die ik heb geleerd.

3) Welke studie doe je en hoe sluit de stage daar op aan?

Ik studeer Media Vormgeving bij het ROC van Amsterdam. Ik zou zeggen dat werken in een Marketing- en Communicatieteam als hoofd Animator goed aansluit bij wat ik later in mijn carriere wil doen.

4) Heb je tips voor studenten die mogelijk stage willen lopen?

Ik heb veel tips, maar ik denk dat het uniek maken van je stage-ervaring waarschijnlijk het beste is wat je kunt doen. Wat ik daarmee bedoel, is om zoveel mogelijk uit je comfortzone te stappen. Een stage is geen fulltime baan, maar het is ook geen school. Het is een venster naar de arbeidsmarkt, dus maak er gebruik van. Heb plezier, stel zoveel mogelijk vragen, wees proactief en probeer veel te leren over veel verschillende onderwerpen. Zelfs als het een onderwerp is dat niets met je studie te maken heeft. Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop tijdens je stage.

Polina

Polina van Breukelen, 22 jaar, stagiair programmamaker Ruimtelijke stad.

Wat heb je gedaan tijdens je stage?

Tijdens mijn stage heb ik mij bezig gehouden met stedelijke programmering in het programmamakers team ruimtelijke stad. Dit houden thema’s in die scharen aan de gebouwde omgeving. Denk aan woning typologieën, houtbouw, samenwerken aan transities, participatieavonden, optoppen etc. Je onderzoekt een thema, zoekt daarvoor sprekers uit en zet je uitgewerkte thema op de programmapagina. Hiervoor schrijf je een wervende tekst en zoek je een sprekende foto uit. Voorgesprekken houdt je met de sprekers die je hebt uitgenodigd, om zo een beeld te krijgen van hun rol tijdens de avond. Naar aanloop van het programma zet je het draaiboek op, maak je de keynote presentatie en regel je de opstelling van de zaal. Tijdens de avond zet je de puntjes op de i en verwelkom je de sprekers bij het sprekersdiner.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?

Je leert veel dingen bij Pakhuis de Zwijger dus het is lastig om er een uit te kiezen. Ik heb geleerd hoe je samenwerkt met verschillende mensen en afdelingen. Ik heb geleerd hoe je wervende teksten kan schrijven voor een programma, zodat het aantrekkelijk is voor de bezoeker om zich aan te melden voor je programma. Ik heb geleerd hoe ik voorgesprekken kan houden met sprekers en hoe vaker ik die heb gehad hoe minder ik ze moest voorbereiden. Je leert ook management skills, veel programma’s lopen door elkaar heen dus je moet goed bijhouden wat je hebt gedaan en wat je nog moet doen.

Welke studie doe je en sluit dit daar goed bij aan?

Ik doe de studie Ruimtelijke Ontwikkeling, Climate and Management aan de Haagse Hogeschool. Ik hou tijdens mijn studie bezig met gebiedsontwikkeling en stedenbouwkunde. Thema’s zoals leefbaarheid, participatie, duurzaamheid, houtbouw, mobiliteit, functiemening, transitie en nog veel meer komen allemaal terug in de programmering bij Pakhuis de Zwijger.

Heb je tips voor studenten die mogelijk stage willen lopen?

Hou je tijd bij. Pakhuis de Zwijger is een inspirerende plek met veel lopende programma’s. Dit kan ervoor zorgen dat je soms teveel ja zegt op taken en dat je er achteraf achter komt dat het teveel op je bordje is. Daarnaast geniet van de tijd dat je er bent, drink een borrel in het café, ga in de pauze op het dakterras zitten in de zon, voordat je weet is het alweer voorbij.

 

Wil jij ook stage komen lopen bij Pakhuis de Zwijger? Bekijk de vacatures en solliciteer!

Geïnterviewde stagiairs
Luis Mendoza
Stagiair programmamaker Creatieve Industrie en Marketing & Communicatie
Polina van Breukelen
Stagiair programmamaker Ruimtelijke stad
Samengesteld door
Luis Mendoza
Stagiair programmamaker Creatieve Industrie en Marketing & Communicatie
Polina van Breukelen
Stagiair programmamaker Ruimtelijke stad