Gijs Gootjes is benoemd tot de nieuwe directeur van het Co-Location Center (CLC) van EIT Culture & Creativity, dat sinds kort gevestigd is in Pakhuis de Zwijger. Hij neemt de rol over van Araf Ahmadali, directeur Kunst en Cultuur bij de gemeente Amsterdam, die interim-directeur was. Gijs was hiervoor directeur van Digital Society School en vanuit het hoger onderwijs actief in de Creatieve industrie.

Gootjes is met veel enthousiasme gestart in september. “Amsterdam barst van het creatief talent. We gaan die kracht inzetten om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Door ons te verbinden aan een internationaal netwerk, werken we aan sociale cohesie, economische groei, en versterken we de culturele en creatieve sector,” aldus Gootjes.

EIT Culture & Creativity: Innovatie zonder grenzen

Het European Institute of Innovation and Technology – Culture & Creativity is Europa’s grootste innovatienetwerk en heeft als doel de culturele en creatieve sector in Europa sterker maken. Vanuit het motto: Creativity without borders, Innovation without limits

De gemeente Amsterdam is partner van EIT Culture & Creativity. Het netwerk biedt de culturele sector kansen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen.

Een nieuwe creatieve hub voor Noordwest-Europa

Met de vestiging in Amsterdam bouwt EIT Culture & Creativity een creatieve dependance die het regionale partnernetwerk in Noordwest-Europa verder opzet, onderhoudt en uitbreidt. Het netwerk verbindt steden als Londen, Parijs, Dublin en Brussel, evenals creatieve hubs uit deze regio. Pakhuis de Zwijger fungeert als thuisbasis, van waaruit diverse activiteiten en evenementen georganiseerd zullen worden.

Aansluiten bij het netwerk

Wil je meer weten over hoe je deel kunt uitmaken van het CLC North West-netwerk van EIT Culture & Creativity? Bezoek dan de website CLC North West – EIT Culture & Creativity.

Om de regio optimaal te bedienen, wordt er een internationaal team opgebouwd. Ben jij geïnteresseerd in het opbouwen van het netwerk, projecten of programma’s in Amsterdam? Bekijk dan de openstaande vacatures op: Career Opportunities – EIT Culture & Creativity.

Samengesteld door
In samenwerking met