In EduCAUTION nodigen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs of geven ze inspiratie voor het onderwijs. In deze aflevering ontvangen de Meesters met Dromen Max Boodie van PlaytoWork.

De wereld van opleiden en recruteren is hard aan het veranderen, wie je bent wordt steeds belangrijker. Een CV brengt een sollicitant aan tafel maar de per­soonlijkheid en gedrag ­zorgen ervoor dat hij of zij wordt aangenomen. Serious gaming speelt bij het in kaart brengen van deze soft skills een grote rol; op zich een innovatie maar inmiddels is uit wetenschappelijk onderzoek de enorme betrouw­baarheid ervan al gebleken.

Max Boodie is een ondernemer, investeerder, consultant & supply chain specialist, auteur en een bevlogen aanhanger van het gedachtengoed van PlaytoWork. Door te werken met opleiders, leerlingen, ontwikke­laars en wetenschappers is het platform dé arbeidsbemiddelaar voor alle mbo jonge­ren; alle niveaus en alle studierichtingen. De mogelijkheden van PlaytoWork zijn oneindig voor zowel roc’s en studenten als voor werkgevers. Het hogere doel is helder: ervoor zorgen dat er aan beide kanten van de arbeidsmarkt minder afvallers zijn. Voor werkgevers is het een plek waar ze altijd de juiste mbo’er kunnen vinden en waar ze op een efficiënte manier hun vacatures plaat­sen. Dat scheelt veel werk in gesprekken en brieven met en van kandidaten en daarbij maakt een werkgever zich goed zichtbaar bij de doelgroep.

VOORUITBLIK

LIVECAST EduCAUTION #11 – zij-instromers: probleem of zegen voor het onderwijs?

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over de staat van het onderwijs. Werken in het onderwijs is werken aan de generatie van de toekomst, toch is er nog steeds een lerarentekort. Meer zij-instromers, mensen die zich willen laten omscholen tot docent, is hier een van de genoemde oplossingen voor. Helpt de crisis bij een herwaardering van het vak?

Op woensdag 17 juni vanaf 18.30 uur gaan we hierover live in gesprek met docenten met dromen en bijzondere verhalen. Klik hier voor meer informatie en om je online plekje te reserveren!

Samengesteld door
Lisa Vlug
Programmamaker onderwijs
Dit artikel gaat over