Deze week vond de boekpresentatie van THRIVE plaats in Pakhuis de Zwijger. Kees Klomp en Shinta Oosterwaal hebben 24 denkers bijeengebracht om te schrijven over de fundamenten voor een nieuwe economie. Die fundamenten zijn niet economisch, maar vooral ecologisch. Samen met auteurs uit het boek Katherine Trebeck, John Fullerton, Ralph Thurm, Caroline Hummels, Rutger Hoekstra en Klaas Stegeman zijn een aantal van die fundamenten en uitgangspunten in kaart gebracht. Het eerste boek is door Kees en Shinta overhandigd aan hun kinderen. Want die kinderen zijn de belangrijkste motivatie voor het boek: een hoopvolle toekomst voor komende generaties.

Kijk hier de hele LIVECAST terug!

Illustrator Vanessa Koster maakte zelfs een illustratie van de bookpresentatie. “Years and years ago, when I started with my Economics studies in Amsterdam, I was introduced to a perfect marketplace with globalism and knowledge management. Nowadays we struggle….more than ever we have to deal with ecological damage and unfair social systems. Kees Klomp and Shinta Oosterwaal introduced a new book with ideas on how to reset our economic system. It was very successfully presented at the Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. As I drew in the picture: Share this story!”

Illustratie boekpresentatie Kees Klomp door Vanessa Koster

©Vanessa Koster

PODCAST-aflevering

In deze podcast spreekt Annick van Rinsum met Shinta Oosterwaal: onderzoeker, uneconomist en co-auteur van het boek ‘Thrive: fundamentals for a new economy’. Ze spreken over de homo economicus als exemplarisch voor het reduceren van de mens tot een calculerend en egocentrisch wezen, over hoe ons huidige economische systeem ons welzijn in de weg staat, en over de transitie naar een ecologische, meer volwassen samenleving. Luister nu!

MEER WETEN?

De komende weken gaan we verder in gesprek met Kees Klomp over in de programmareeks ‘New Economy x Kees Klomp: THRIVE‘ in Pakhuis de Zwijger. We organiseren 4 programma’s over de grondbeginselen voor een nieuwe economie. In die programma’s staan prominente denkers en hun gedachtegoed centraal, alsook de toepassing van de theorie. Bekijk hier alle programma’s in de reeks en reserveer vast je gratis plek!