Het Osdorpplein en de omgeving verandert iedere dag steeds weer en meer. In deze fotografieworkshopreeks gaan we samen met fotograaf Karin van de Wiel op stap in het gebied en leggen we de ontwikkelingen vast op beeld. Leg jij het grote geheel vast, of ben je juist geïnteresseerd in de details? Het is volledig aan jou wat je wilt fotograferen. Ontdek het Osdorpplein door de lens van je fototoestel.

Inmiddels is de fotoworkshop ‘Focus op: Osdorpplein’ lang en breed aan de gang. Zondagmiddag 16 januari vond de tweede online bijeenkomst plaats. In de tussentijd zijn de deelnemers zelfstandig, of in tweetallen, op pad gegaan om te fotograferen in het gebied.

Het werk van alle deelnemers is te bekijken op de nieuwe instagram pagina van ‘Focus op Nieuw-West’ @focus_op_nieuwwest. Neem een kijkje en volg de hashtags #focusopnieuwwest en #focusoposdorpplein om op de hoogte te blijven. En maak vooral ook zélf gebruik van de hashtags als je beelden post die gemaakt zijn op het Osdorpplein of in Nieuw-West!

© Foto’s van @ellaellaellaellaellaellaell en @deboradewaal op de insta van @focusopnieuwwest

In deze vlog van Ahmed Batman kun je een glimp opvangen van twee fotoworkshoppers in actie, Ahmed zelf en Mahdi, die er samen op uit zijn getrokken in het gebied.

© Ahmed Batman

Tijdens de online bijeenkomst werden de foto’s en ervaringen van de deelnemers uitgebreid besproken tijdens een open feedbacksessie. Er ontstonden interessante gesprekken met mooie leermomenten. Zo werd bijvoorbeeld de vraag besproken: “Hoe kun je je angst overwinnen om onbekende mensen te fotograferen?” Ook werden er tips uitgewisseld over hoe je van een aantal losse foto’s een echte reeks, een verhaal, kunt maken. En er werd al voorzichtig nagedacht over het eindproduct: een gezamenlijke expositie.

Het was vooral tof om te merken dat iedereen op een eigen manier aan het experimenteren is met het onderwerp. Nu zijn de deelnemers aan de gang met de tweede opdracht.

We kijken uit naar weer een verse lading ‘Focus op: Osdorpplein’-beeldmateriaal!