Het Osdorpplein en de omgeving verandert iedere dag steeds weer en meer. In deze fotografieworkshopreeks gaan we samen met fotograaf Karin van de Wiel op stap in het gebied en leggen we de ontwikkelingen vast op beeld. Leg jij het grote geheel vast, of ben je juist geïnteresseerd in de details? Het is volledig aan jou wat je wilt fotograferen. Ontdek het Osdorpplein door de lens van je fototoestel.

Afgelopen zondagmiddag 9 januari vond de aftrap plaats van de fotoworkshopreeks ‘Focus op: Osdorpplein’ onder leiding van Karin van de Wiel. Dit, door omstandigheden in aangepaste vorm, via ZOOM.

Tijdens deze eerste sessie maakten de deelnemers kennis met Karin en bovenal: met elkaar en elkaars werk. Tijdens de voorstelronde deelde iedereen een foto van eigen hand met de groep. Een variatie van beelden en daarmee van fotografische ambities passeerde de revue.

© Dorota Dabrowska

Karin sloot de sessie af met een toelichting van de eerste opdracht en een vijftal tips betreffende o.a. lichtval, diepte, compositie en algehele werkwijze. Bijvoorbeeld: volgens Karin loont het om voor langere tijd op een specifieke locatie te verblijven. Denk aan minstens een half uur of zelfs drie kwartier. Dit zorgt ervoor dat je opgaat in de omgeving. Zodoende, onopvallend en onderdeel van het geheel, stelt dit jou als fotograaf in staat om iets bijzonders – of juist iets heel gewoons – op beeld vast te leggen. Tegelijkertijd ontwikkel je een ander soort aandacht voor de omgeving door zo lang op één vaste locatie rond te hangen, in eerste instantie onopvallende zaken vallen ineens in het oog.

© Dorota Dabrowska

Al met al was het een inspirerende eerste sessie. Via een gezamenlijke app-groep wordt er nu contact gehouden en kunnen mensen een wandelpartner vinden om gezamenlijk op stap te gaan om foto’s te maken. We zijn erg benieuwd naar de beelden die in de loop van deze week gemaakt worden.

Op naar de tweede (digitale) ontmoeting!

© Dorota Dabrowska