Op 21 oktober was het zover! De vuurdoop van ZO=Zuidoost Leest! Net heet van de naald werd de animatieserie Anansi de spin, van het team van Iven Cudogham, tijdens Cinekid in het Bijlmer Parktheater vertoond. Het was een sprankelende start van ZO=Zuidoost Leest! Later dit jaar ontvangen alle scholen het prachtige lesmateriaal dat bij de prentenboeken en animatiereeks Anansi de spin hoort. Dayenne Schurman-de Bruin ontwikkelde dit lesmateriaal.

Het leesoffensief is van iedereen die zijn of haar steentje bij wil dragen aan het voordoen of doorvertellen hoe geweldig en fantastisch lezen is, voor kinderen. Wat voor mooie magie er schuilt gaat achter al die prachtige kaften en hoe je jouw fantasie wereld vergroot met zoveel spannende en ontroerende verhalen!

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

New Metropolis Zuidoost zal, vanaf februari, in samenwerking met moderator Sarita Bajnath een maandelijks programma maken. In dit programma komen kinderboekenschrijvers vertellen over hun inspiratie en kunnen kinderen vragen stellen. Er zal ook aan de allerkleinsten worden voorgelezen.

Darryl VeldmanI is illustrator en schrijver van de succesvolle, Surinaamstalige, kinderboeken Stimofo. Daarnaast is hij ook tourmanager, regisseur en theatermaker. Op dit moment is hij storyteller en vertolker van legerleider Taharqa in de voorstelling Taal van de Goden van Untold Empowerment.

Dit programma is ontwikkeld door
Angelique Hoogmoed
ProgrammareeksLeesoffensief

We gaan in op de leescultuur in Zuidoost. In deze serie geven we schrijvers de mogelijkheid om te vertellen over hun eigen werk en inspiraties, maar gaan we ook in op hun wegen om anderen te inspireren.