Door het Amsterdamse stadsbestuur wordt gewerkt aan een plan om de grote achterstanden en problemen van Stadsdeel Zuidoost grondig en duurzaam te lijf te gaan. Met veel verschillende partners wordt onder de naam ‘Alliantie van Zuidoost’ een programma ontwikkeld met een looptijd van twintig jaar. Belangrijkste onderwerpen zijn onderwijs, wonen, werk en veiligheid.

Krantenkoppen bevatten altijd ‘Zuidoost’ als het nieuws negatief is. Kinderen krijgen te horen: “dat kan je niet bereiken, want je komt uit Zuidoost”. Hoe gaan we hier als gemeenschap mee om en hoe gaan we deze teneur keren? Welke positieve verhalen moeten verteld worden om het juiste beeld van Zuidoost aan de wereld te tonen?

In deze zesde en laatste aflevering van Talk & Show Zuidoost praat stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing met haar gasten over beeldvorming van het stadsdeel Zuidoost.

ProgrammareeksTalk & Show Zuidoost

In een wekelijkse Talk & Show live vanuit New Metropolis Zuidoost in de Amsterdamse Poort gaat stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing in gesprek met betrokken bewoners en ondernemers van het stadsdeel. Over het verleden, het heden, maar vooral over de toekomst. Over wat er niet goed gaat, beter kan, en anders moet. We delen ervaringen en emoties, praten over de kracht en schoonheid van Zuidoost, over de kwetsbaarheden én over hoe we samen sterk staan om een nieuwe generatie kinderen in een veilige omgeving gelijkwaardige kansen te geven.