Zuidoost als eiland

Over de bereikbaarheid van Zuidoost en de verbinding tussen de verschillende buurten in het stadsdeel.
woensdag 23 sep, 18.30
wo 23 sep, 18.30
Online via LIVECAST

Een archipel op flinke afstand van de centrale stad: dat is Amsterdam-Zuidoost gevoelsmatig nog altijd. De verschillende buurten als eilandjes, dreven en (spoor)dijken als zeestraten die verschillende werelden van elkaar scheiden. Hoe kunnen deze fysieke barrières in de toekomst worden geslecht? En hoe kan het stadsdeel zich nog beter verbinden met de rest van de stad?

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST. Reserveer snel en kijk mee via de onderstaande gele buttons.

Bekijk de LIVECAST

Met in dit programma onder anderen

Chantal Inia
Programmamanager mobiliteitsplan Zuidoostflank 2040
John Leerdam
Theaterregisseur en ex-Kamerlid
Sandra Hueber
Oprichter Bright Up
Don Murphy
VMX Architects, supervisor Amstel III
Jesper Buursink
Radio- en podcastmaker
Dija Kabba
Podcastmaker

Over de sprekers

Don Murphy is directeur van het architectenbureau VMX en supervisor van onder andere Amstel III, het gebied tussen de Johan Cruijff Arena, de A2, het spoor en het AMC. Amstel III transformeert de komende jaren van een werkgebied tot een gemixte wijk met 5000 woningen. Als supervisor kijkt Murphy nadrukkelijk naar de fysieke verbinding van Amstel III met de rest van Zuidoost. Hoe kan die worden verbeterd?

Chantal Inia stelt momenteel namens de gemeente Amsterdam een mobiliteitsplan voor Amsterdam Zuidoost op. Zo moet Zuidoost ook in de toekomst goed bereikbaar blijven. Het plan is bijna af. Tijdens dit programma licht ze toe wat de belangrijkste speerpunten worden.

John Leerdam is bewoner van Zuidoost, zat in de Tweede Kamer namens de PvdA en werkt als theaterregisseur. Zo maakte hij een theatersoap over de snorders in Zuidoost. Waarom fascineerde de wereld van de snorder hem zo?

Sandra Hueber is de oprichter van Bright Up, een organisatie die via kunst de openbare ruimte aantrekkelijker maakt. Recent is Bright Up gestart met het opfleuren van vier fietsroutes tussen Amsterdam Zuidoost en de centrale stad. Waarom is dat zo hard nodig?

Jesper Buursink en Dija Kabba zijn podcastmakers en brengen komend weekend met een speciale uitzending vanuit metro 54 een ode aan de metro. Het wordt een live-uitzending met muziek, interviews en reportages. Wat gaan ze precies doen? En waarom verdient de metro volgens hen een plek in de spotlights?

woensdag 23 sep, 18.30
Online via LIVECAST