De Zuidas is het financiële hart van Amsterdam. Een stadsdeel dat bekendstaat om bedrijvigheid en hoogbouw. De afgelopen tijd is er flink geïnvesteerd in de Zuidas om dit financiële district leefbaarder te maken. Initiatieven reizen uit de grond om een plek te creëeren waar wonen, werken en leven samengaan. Tijdens dit eerste deel van het tweeluik Zuidas van Morgen nemen we je mee over de Zuidas en bespreken we een aantal belangrijke ontwikkelingen in het gebied. Meepraten? Kom dan fysiek naar Pakhuis de Zwijger!

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

In dit programma gaan we in gesprek met David van Traa over de grote ontwikkelingen die zich afspelen op de Zuidas, en hoe deze de toekomst van dit deel van de stad kunnen vormen. Samen met David nemen we je in een vogelvlucht mee over de Zuidas. We beginnen bij Station Amsterdam Zuid, in het centrum van de Zuidas. We gaan met Harro Homan in gesprek over wat er precies gaat gebeuren met Station Zuid en hoe het station gaat veranderen de komende jaren. Verder gaan we ook dieper in op wat deze veranderingen gaan betekenen voor de Zuidas en voor de rest van de stad.

Vervolgens nemen we je mee naar enkele ontwikkelingen in het Kenniskwartier. Franc van Nunen neemt ons mee naar de ontwikkeling van de VU campus. Chris Sigaloff vertelt ons over OBA Next en wat de komst van deze bibliotheek van de toekomst betekent voor de Zuidas. De Zuidas is een gebied dat naast innovatie en bedrijvigheid ook veel bewoners kent. Rik Harmsen neemt ons mee in de ontwikkeling van De Key op de Zuidas, waar zij onder anderen in het Kenniskwartier starterswoningen ontwikkelen. Vervolgens gaan we door naar Buitenveldert en in gesprek met Hans Wamsteeker, die als actieve bewoner zich hard maakt voor voorzieningen voor ouderen op de Zuidas.

Het eerste gedeelte van het programma wordt opgenomen en live uitgezonden via deze webpagina. Het tweede gedeelte gaan we met het publiek in de zaal in gesprek. Wil je meepraten? Kom dan fysiek naar Pakhuis de Zwijger!

DossierAmsterdam van morgen
Leefbaar
Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
Lisan Klop
Programmamaker Ruimtelijke Stad
De moderator van dit programma is
Susanne Heering
Moderator
Mediapartner