Erotische fantasieën geven je ruimte, zuurstof en creëren vrijheid in je hoofd. Je fantasieën delen vraagt om kwetsbaarheid, iets wat veel van ons lastig vinden in dit snelle, individualistische tijdperk. Deze editie van Amsterdam Vertelt wordt ingevuld door Stichting Nieuwe Helden. Vijftig jaar na Diepe Gronden, het baanbrekende boek over erotische fantasieën van Nancy Friday, is het tijd voor Yes, Please!: het grootste onderzoek naar erotische fantasieën in Nederland ooit. Waar fantaseer jij over? Wees erbij, praat mee, kijk comfortabel mee vanuit huis en laat je prikkelen door de verhalen van anderen!

Erotiek gaat meer over kwetsbaarheid dan over seks. Wat we erotisch vinden is ontzettend persoonlijk en daardoor is het voor veel mensen moeilijk om te delen waar ze naar verlangen of waar ze over fantaseren. Hoewel seks tegenwoordig overal is, blijft het voor veel mensen taboe om zich bloot te geven. Met Yes, Please! wilden Lucas en Mariëlle het taboe op kwetsbaarheid doorbreken. In hun reizende opnamestudio – een caravannetje genaamd Bolleke – en live op verschillende podia interviewden zij enkele honderden mensen over hun fantasieën.

Caravan ‘Bolleke’ © Naomi Jansen

Yes, Please! het boek

De fantasieën – verzameld in de intieme sfeer van Bolleke én in het bijzijn van publiek – zijn nu gebundeld op papier. Het resultaat is een bevrijdend boek waarin iedereen zijn of haar erotische fantasie zal kunnen terugvinden. Aan de hand van thematische categorieën toont het boek een rijk scala aan verrassend openhartige, originele en soms zelfs ontroerende verhalen. 288 pagina’s vol erotiek; een ode aan de menselijke kracht tot verbeelding.

Dit programma is ontwikkeld door
Dymphie Braun
Programmamaker Creatieve Industrie & Head of Programme Designing Cities for All
In samenwerking met
Mediapartners
ProgrammareeksVerhalen op Vrijdag

In Verhalen op Vrijdag brengen we je elke vrijdagavond om 20.30 uur de mooiste verhalen uit de stad. Organisaties die verhalen delen zijn hun vaste bijeenkomsten kwijt. Zij zijn verbonden door de ‘urge’ om verhalen te blijven delen. Helemaal in tijden van physical distance. Daarom nodigt Pakhuis de Zwijger deze storytellers uit om hun verhalen te delen via onze LIVECAST. Zo kunnen we iedere vrijdagavond vanuit onze eigen huiskamer luisteren en meepraten met verhalen uit de stad. Dit doen we niet alleen, maar samen met onder andere Verhalen uit Nieuw-West, Lost Project, Het Lief Dagboek en Late Night Talks van Alkebulan.