Je bent jong en je wilt wat. Wonen in Amsterdam bijvoorbeeld. Omdat je er je hele leven lang al woont of omdat je er studeert of werkt. Maar een woning vinden in Amsterdam is niet altijd gemakkelijk: de prijzen zijn hoog en de wachtlijsten lang. Bovendien verergert de huidige coronacrisis de wooncrisis. Jongeren verliezen massaal hun baan, terwijl zij juist een groot deel van hun inkomsten aan wonen kwijt zijn. Tijdens deze interactieve online Woontop Jongerenhuisvesting vindt de kick-off plaats van het jongerenpanel en gaan we in gesprek met jongeren en woningmarktprofessionals over de toekomst van jongerenhuisvesting. Praat vanavond mee.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

We zijn benieuwd naar jouw mening!

Dit is een interactieve talkshow dus praat mee via Zoom. Hierboven log je in op Zoom zodat ook jij je vragen kunt stellen en je mening kunt laten horen.

Jongerenpanel

Sinds oktober dit jaar bestaat het jongerenpanel dat zich hard maakt voor de positie van jongeren op de woningmarkt in Amsterdam. Het jongerenpanel is een onderdeel van het project Uplift: een Europees project dat zich inzet voor de verbetering van de positie van jongeren. In Amsterdam werken Woonstichting De Key, TU Delft en Gemeente Amsterdam samen met dit panel aan beleid vóór jongeren, dóór jongeren. Stichting !Woon begeleidt het jongerenpanel in de uitwerking van hun plannen.

Wil jij na deze avond blijven meedenken over jouw positie op de woningmarkt? Samen met andere jongeren je hard maken voor jouw leeftijdsgenoten en ideeën meegeven aan beleidsmakers? Meld je dan aan bij Hanna Smit van !WOON [email protected]

In samenwerking met
!WOON
Joline Rodermans
Moderator
Lisan Klop
Programmamaker Pakhuis de Zwijger
De moderator van dit programma is
Charisa Chotoe
Presentator & verslaggever