In de programmareeks ‘Amsterdamse Iconen’ ontvangen we elke editie een bijzondere Amsterdammer waarmee we in gesprek gaan over diens werk, leven en band met de stad. Tijdens deze aflevering is één van de grootste horeca-uitbaters van Amsterdam onze gast, namelijk Won Yip. Yip groeide op in Zeeland, samen met zijn ouders, zusje en twee broers. Zijn vader exploiteerde er een goedlopend restaurant en zo werd ondernemerschap er al met de paplepel ingegoten. Zelf opende Won Yip zijn eerste café in Goes op zijn 19e en twee jaar later kocht hij zijn tweede zaak, Café Zwart midden op de Dam in Amsterdam. Dit was het startpunt van zijn carrière als misschien wel de meest succesvolle en hardwerkende horecaondernemer van onze stad. Vanavond maakt hij tijd vrij in zijn volle agenda om meer over zijn leven te vertellen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Over Won Yip

Won Yip (Tilburg, 30 juli 1969) is een bekende horecaondernemer, investeerder en televisiepersoonlijkheid. Bij het grote publiek is Yip vooral bekend geworden door de Nederlandse versie van het televisieprogramma Dragons’ Den.

Yip is geboren als kind van Chinese ouders die in de jaren zestig naar Nederland zijn gevlucht. Hij groeide op in Vlissingen waar zijn ouders een restaurant runden. Toen hij negentien was, kocht hij zijn eerste café in Goes, en twee jaar later kocht hij Café Zwart aan de Dam in Amsterdam. Sinds 2021 is Yip één van de grootste horeca-uitbaters van Amsterdam, met verschillende cafés op en rond de Dam. Daarnaast heeft hij vastgoed en investeringen in meerdere landen. In 2016 kocht hij een appartement in de Pontsteiger dat werd geadverteerd als het duurste en grootste appartement van Nederland. In 2022 is er ook een documentaire over Won Yip gemaakt genaamd ‘Koning op de Dam’.

De moderator van dit programma is
Bahram Sadeghi
Schrijver/ Moderator
Mediapartner
ProgrammareeksAmsterdamse Iconen

Twee keer per maand gaan we op vrijdagavond een uur lang in gesprek met een iconische Amsterdammer.