Organisatie Women Skate the World vindt het tijd voor een nieuw indoor skatepark. Niet alleen een park om te skaten, maar ook een vrouw- en queer veilige plek waar je je fijn voelt om naar toe te komen als je daar behoefte aan hebt. Iedereen is welkom, maar er is prioriteit voor groepen die achtergesteld worden in de skatewereld of in de maatschappij. En ook voor kinderen moet er ruimte te zijn om hun talenten om een fijne en veilige plek te ontdekken en ontwikkelen.

In deze Zuidoost Talk gaan we het hebben over de mogelijkheid voor dit nieuwe indoor skatepark in Amsterdam Zuidoost. Want waar zou zo’n skatepark dan zitten? En waarom specifiek in Zuidoost? Wat gaat het opleveren voor het stadsdeel en voor wie is het allemaal bedoeld?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Geïnspireerd door de positieve effecten van skateboarden op vrouwen wereldwijd, thuis en als skateboard coaches in Palestina, Griekenland en Iraaks Kurdistan, werd Women Skate the World door o.a. Nanja van Rijsse in 2018 in het leven geroepen. Als jonge vrouwelijke skateboarders, besloten ze hun krachten te bundelen, om zo meiden en vrouwen wereldwijd te inspireren, verbinden en versterken. Skateboardend leerde ze lessen over doorzettingsvermogen, je plek claimen, vallen en weer opstaan; ze zagen dit als een middel voor zelfvertrouwen, leiderschap en empowerment.

Vanuit hun passie organiseren ze op verschillende plekken in het land evenementen en skatelessen, ook in Amsterdam Zuidoost. Na een succesvol programma voor kinderen tijdens Midzomermokum zagen ze de behoefte voor een indoor skatepark in Amsterdam Zuidoost. Afgelopen zomer is er een crowdfunding geweest om een start bedrag op te halen om dit te realiseren.

ProgrammareeksZuidoost Talk

Elke week zitten we bij New Metropolis Zuidoost met elkaar aan tafel om belangrijke en actuele zaken uit Amsterdam Zuidoost te bespreken.