Hoe kun je in deze gekke tijden als overheid en bedrijf in contact blijven met burgers en andere stakeholders? Hoe kun je toch op afstand verder werken aan grote opgaven als de Omgevingswet, Energie- en Warmtetransitie? Online participatie biedt deze mogelijkheden. In de vorm van een flitsende bring-your-own lunchtalkshow in de studio van Pakhuis de Zwijger leert u meer over het begrip participatie, behandelen we praktische voorbeelden en tijdens een interactieve sessie ervaart u hoe online participatie werkt.

Tijdens deze lunchlezing bespreken we de do’s en dont’s van online participatie in de vorm van een flitsende bring-your-own lunchtalkshow. Kijk mee, eet mee en praat mee. We bespreken concrete voorbeelden uit de praktijk (van Groningen tot Amsterdam) kijken terug op 3 maanden lockdown; wat werkte wel en wat niet. En we kijken vooruit; wat gaan we doen, en welke ’tools’ nemen we mee uit de quarantaine. Deze lezing zal uiterlijk 13:30 weer afgelopen zijn.

Dit programma is ontwikkeld door
ProgrammareeksZuidoost Groeit

Zuidoost ontwikkelt zich in rap tempo. Met het plan om circa 40.000 woningen te bouwen tot 2040 en daarbij horende voorzieningen zoals scholen, winkels, horeca, uitgaansgelegenheden, zorg, sportvelden en parken groeit dit stadsdeel enorm. Tijdens deze reeks voeren we gesprekken over de fysieke ontwikkelingen in en rondom dit stuk Amsterdam. Wat betekenen al deze nieuwe ontwikkelingen voor de bewoners en ondernemers van Zuidoost? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen in Zuidoost de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen? Luister en praat mee.