De Stad
Global Trends

We Speak

Lancering van S.P.E.A.K. over zelfbeschikkingsrecht van moslimvrouwen met oa internationale spreker Yassmin Abdel-Magied.
donderdag 19 dec 2019, 20.00
do 19 dec 2019, 20.00
Grote zaal

Wat zijn de belangrijkste trends in Europa als het gaat om de positie van moslimvrouwen? Welke impact heeft het "boerkaverbod" op de levens en positie van moslimvrouwen in Nederland? Hoe kunnen we een gezamenlijk front vormen tegen seksisme en racisme om de positie van íedere vrouw te beschermen? Deze vragen staan centraal tijdens de avond waarop we het anti-racistische en feministische collectief S.P.E.A.K. lanceren. 

Programma: 
De avond wordt gemodereerd door S.P.E.A.K.’er Enaam Ahmed Ali die je misschien nog kent van de Women’s March 2019. Internationale spreker Yassmin Abdel-Magied zal ons inspireren met haar verhaal over hoe ze haar leven opnieuw heeft opgebouwd na islamofoob geweld. We gaan met o.a. Samira Boubkari (Meld Islamofobie) en Sarah Izat in gesprek over de effecten van het “boerkaverbod” in Nederland en discriminatie op de arbeidsmarkt.

De geweldige Sanae Casita zorgt voor de muzikale omlijsting van het event omdat het ook een feestje is: we gaan namelijk iets heel bijzonders lanceren op 19 december!

Over S.P.E.A.K.
Wij zijn een anti-racistisch en feministisch collectief van ruim 50 (moslim)vrouwen. Begin 2019 hebben we ons als S.P.E.A.K. georganiseerd om ons uit te spreken tegen de structurele uitsluiting van moslimvrouwen in Nederland.

Ook al zijn vrouwen en mannen in Nederland volgens de wet gelijkwaardig, blijkt dit in de praktijk anders te zijn. Wij hebben er genoeg van dat de politiek zich bemoeit met onze keuzes en geen maatregelen neemt tegen de uitsluiting van moslimvrouwen. Wij geloven in een Nederland waar íedere vrouw baas is over haar eigen lijf, buik én hoofd. Wij zijn niet jouw strijdtoneel!

donderdag 19 dec 2019, 20.00
Grote zaal
Deze 149 mensen waren aanwezig