Om de Corona-crisis het hoofd te bieden en de gezondheidsrisico’s tot een minimum te beperken, heeft programmastichting Pakhuis de Zwijger alle publieke programma’s t/m 6 april heeft geannuleerd.

Ajax leeft weer. Internationaal, nationaal, maar ook zeker in de stad. Zelden was de verbondenheid tussen Ajax en Amsterdam zo voelbaar als het afgelopen en huidige seizoen. Maar wat betekenen de club en stad eigenlijk voor elkaar? Welke rol speelt Ajax in de stad, en meer specifiek in de Bijlmer? Welke waarden delen ze? Naast een rondje Ajax-actualiteiten bespreken we deze relatie met o.a. Jeannette Jongejans van de Ajax Foundation, David Endt en Kay-Lee de Sanders.

David Endt

Duizendpoot David Endt is sportjournalist, schrijver, columnist, maar bovenal voetbalspecialist. Hij speelde in de jaren ’70 als jeugdspeler bij Ajax en werkte van 1989 tot 2013 als redacteur, perschef en teammanager voor de Amsterdamse club. Voor Het Parool schrijft David nog wekelijks een schitterende column over voetbal, vaak met duidelijke link naar Ajax. Samen bespreken we de huidige stand van zaken en de band tussen Ajax en Amsterdam.

Jarno Grob

Hij is Amsterdammer, groot Ajaxfan en de vaste Ajax-verslaggever van AT5. Al jarenlang volgt Jarno Grob de club op de voet. Tadic, Blind, Van de Beek, Gravenberch en ontelbare andere Ajacieden: allemaal hebben ze voor zijn microfoon gestaan, in goede en in slechte tijden. Tijdens deze avond praten we over zijn liefde voor Ajax en de band tussen de club, haar supporters en de stad.

Kay-Lee de Sanders

Kay-Lee de Sanders is een kind van de Bijlmer. Ze is er geboren en getogen en woont nog steeds met veel plezier in Zuidoost. Kay-Lee begon met voetballen bij FC Abcoude, waar ze samen speelde met Matthijs de Ligt. In 2017 tekende ze haar eerste profcontract bij Ajax, een droom die uitkwam. Tijdens dit programma gaan we met Kay-Lee in gesprek over hoe het is om als inwoner van Zuidoost voor Ajax te spelen en of ze zichzelf als voorbeeld ziet voor jonge voetballende meiden.

Dan Afrifa

Dan Afrifa is een Ghanese Amsterdammer, opgegroeid in Bijlmer, en Ajacied in hart en nieren. Als kind vochten de bal en de pen om zijn onverdeelde aandacht. Uiteindelijk won de pen: hij ging Geschiedenis studeren en heeft inmiddels drie verhalenbundels in eigen beheer uitgebracht. Tijdens deze avond draagt Dan een persoonlijk verhaal voor over zijn relatie met Ajax en de Bijlmer.

Rocky Hehakaija

De moderator van de avond is Rocky Hehakaija. Rocky is internationaal straatvoetballer, de eerste vrouwelijke straatvoetballer in het spel FIFA20 en directeur van stichting Favela Street. Met deze stichting verzorgt ze trainingsprogramma’s voor jongeren in sloppenwijken in onder andere Brazilië, Curacao en Soedan rondom straatvoetbal. Jongeren worden getraind om sportbegeleider te worden in hun buurt en evenementen te organiseren, om zo te werken aan hun zelfvertrouwen en hen duurzame kansen te bieden.

 

 

 

Dit programma is ontwikkeld door
Daan Sutorius
Stagiair Sociale Stad en Diversity House EK2020.