Nu er bloed vloeit in Oekraïne nemen Zuidaskantoren moeiteloos afscheid van hun Russische klanten. Maar tot voor kort deden diezelfde kantoren met groot gemak en roebeltekens in de ogen zaken met Russische oligarchen, staatsbedrijven, en zelfs het Kremlin. Niet alleen advocatenkantoren, ook accountants en trustkantoren ontvingen Russische kleptocraten met open armen. Het neerschieten van vlucht MH17, de annexatie van de Krim, het vergiftigen van Alexei Navalny; niemand op de Zuidas deed er moeilijk over. Waarom valt de Zuidas zo gemakkelijk voor fout geld, en hoe kan dit veranderen?
Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Sprekers

  • Henk-Willem Smits – onderzoeksjournalist Follow the Money, mede-auteur Het belastingparadijs
  • Leo Neve – Belastingadviseur, voormalig belastinginspecteur en mede-eigenaar van een trustkantoor
  • Anna Gunn – Hoofdredacteur Artikel104.nl en onafhankelijk adviseur op het gebied van fiscale ethiek
  • Germ Kemper – Advocaat en voormalig deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten
Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Frederique de Jong
Presentator
ProgrammareeksFollow the Money

Follow the Money is een journalistieke beweging met een glashelder doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving. Zij doen onderzoek naar mensen, systemen en organisaties die zich (financieel-economisch) misdragen en daarmee mogelijk schade aanrichten aan groepen in de samenleving. "Follow the Money" is daarbij het redactionele Leitmotiv. Want of het nu om de zorg, de financiële wereld, de politiek of het onderwijs gaat; als je het geldspoor volgt dan ontdek je de waarheid.