In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 formuleren we het Nieuw Amsterdam Akkoord 2022-2030, een nieuw collegeakkoord voor Amsterdam. Met zoveel mogelijk Amsterdammers en experts uit het land, werken we aan tien verschillende thematische hoofdstukken die beschrijven hoe Amsterdam zich in de komende jaren zal (moeten) ontwikkelen. Deze keer gaat het over geld in de stad. De Pandora Papers laten maar weer eens zien dat niet alles wat op de ene plek verdiend wordt, automatisch blijft op of terugvloeit naar diezelfde plek. Dat geldt ook voor Amsterdam. Een hoop bedrijven zijn hier vanwege het gunstige leefklimaat gehuisvest en Amsterdammers vinden daar een baan. Maar dat betekent niet automatisch dat de winst die door zo’n bedrijf gemaakt wordt ten goede komt aan de stad. Terwijl ze daar wel belang bij hebben. Hoe zorgen we dat bedrijven mede-eigenaarschap nemen en verantwoordelijkheid voelen voor het welzijn in de stad?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Deze avond vindt fysiek plaats in Pakhuis de Zwijger. Wil je meepraten? Reserveer dan via de knop op deze pagina.

Amsterdam is een stad waar bedrijven zich graag vestigen en de economische waarde van de stad lijkt te groeien. Echter profiteert niet iedereen hiervan. Tijdens dit programma gaan we met verschillende experts in gesprek over hoe bedrijven terug kunnen geven aan de stad. Op welke manieren kunnen bedrijven teruggeven aan de stad? Hoe doen bedrijven dit nu? En waar willen we in de toekomst naartoe? Hierover gaan we het hebben. Dit doen we met experts en ook met jullie, het publiek in de zaal.

DossierNieuw Amsterdam Manifest
Dit programma is ontwikkeld door
Noor Kuijpers
Programmamaker Toekomst van Werk en Economie
Lisan Klop
Programmamaker Pakhuis de Zwijger
ProgrammareeksNieuw Amsterdam Manifest 2022-2030

Pakhuis de Zwijger zet zich in voor een stad van, voor en door iedereen. Om te komen tot dit 'Nieuw Amsterdam' hebben we tien punten opgesteld, op basis van 20 ambities, die de rode lijn vormen voor onze blik op de stad van morgen. In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 werken we deze punten verder uit. Met zoveel mogelijk Amsterdammers en experts uit het land, formuleren we het Nieuw Amsterdam Manifest, het collegeakkoord voor de komende 8 jaar. In verschillende fases werken we aan tien verschillende thematische hoofdstukken die beschrijven hoe Amsterdam zich in de komende jaren zal (moeten) ontwikkelen.