Bezuinigen of investeren in een veerkrachtige, groene en digitale economie? Voor die keuze staat Europa met haar begrotingsbeleid. Waarom stelt Nederland zich eigenlijk op als zuinige boekhouder en maken wij geen heldere keuzes? Ontmoet deze avond de voorzitter van de Commissie Europese Economie Roel Beetsma en hoor meer over het rapport van zijn commissie: Kleur bekennen voor een stabiele en veerkrachtige Europese economie. Met ook ING-hoofdeconoom Marieke Blom, hoogleraar Harald Benink en jonge econoom en auteur Jasper Lukkezen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Sara Murawski is medewerker bij het Sustainable Finance Lab, waar zij zich bezighoudt met een project over Europees begrotingsbeleid. Daarnaast werkt ze voor de Handel Anders! coalitie en het digitale platform Crash Course.

Roel Beetsma is hoogleraar Macro-economie en vice-decaan van de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij lid van de European Fiscal Board en voorzitter van de commissie Europese economie, die recent haar rapport publiceerde.

Marieke Blom is de hoofdeconoom van ING Nederland en bestuurslid van de KVS (Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde).

Jasper Lukkezen is hoofdredacteur van ESB (Economische Statistische Berichten) en schrijft een wekelijkse column voor het FD. Daarnaast is hij universitair docent aan de Universiteit Utrecht en bestuurslid van de KVS (Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde).

Harald Benink is hoogleraar Banking and Finance aan Tilburg University en als senior research associate verbonden aan de Financial Markets Group van de London School of Economics. Hij is tevens voorzitter van het European Shadow Financial Regulatory Committee en lid van het Sustainable Finance Lab.

DossierDuurzaam herstel
Fill 175 Groen
Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
ProgrammareeksSustainable Finance Lab

Programma's over de weg naar een nieuwe, duurzame economie in samenwerking met het Sustainable Finance Lab.