Hoe houden we onze snelgroeiende metropool bereikbaar? Dat is de grote vraag voor de Vervoerregio Amsterdam. Terwijl het aantal inwoners sneller stijgt dan ooit, neemt de fysieke ruimte in de stad voor verkeer af. We hebben meer ruimte nodig voor klimaatadaptatie, ontmoeting en leefruimte en tegelijkertijd neemt de hoeveelheid verkeer toe. We moeten dus slimmer omgaan met bereikbaarheid en keuzes maken om een verkeersinfarct te voorkomen. Daarom is het tijd om na te denken over de mobiliteit van morgen. Wat betekent een bereikbare regio Amsterdam? Moeten we vooral investeren in de fiets, in het OV of toch de auto? Welke rol speelt de digitale openbare ruimte? Daarover en meer gaat deze avond, over de toekomst van de Vervoerregio Amsterdam.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Opbouw van het programma
We beginnen in gesprek met het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio Amsterdam over hun ambities voor de bereikbaarheid van de regio Amsterdam. Daarna gaan we in gesprek met belangengroepen, vervoerders en bewoners uit de regio Amsterdam over de plannen van de Vervoerregio. We sluiten de opname af in gesprek met de Regioraadsleden. Na de opname is er veel ruimte voor gesprek tussen de zaal en de sprekers.
TV opname en gesprek in de zaal
Het eerste uur van de avond wordt opgenomen voor AT5 en uitgezonden op maandag 17 oktober om 21.00 uur. Tijdens het tweede uur is er veel ruimte voor vragen uit en het gesprek tussen de zaal en de Regioraadsleden, het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio en de overige sprekers.

Vervoerregio Amsterdam
Dit jaar bestaat de Vervoerregio Amsterdam vijf jaar. De Vervoerregio is een samenwerking tussen veertien gemeente voor de bereikbaarheid van de regio Amsterdam. De Vervoerregio is de opdrachtgever voor de Amsterdamse tram, maar ook de bussen in onder meer Zaanstreek-Waterland en Amstelland-Meerlanden. De Vervoerregio investeert in het OV, de fiets, de auto en verkeersveiligheid en maakt het mogelijk dat reizigers comfortabel, snel en duurzaam op weg kunnen zijn, op welke manier dan ook.

Nieuwe plannen voor de bereikbaarheid van de regio Amsterdam
We staan aan het begin van een nieuwe bestuursperiode. Tijdens dit programma presenteert het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio de plannen om de regio Amsterdam bereikbaar en leefbaar te houden.

Dit programma is ontwikkeld door
Servaz van Berkum
Programmamaker
In samenwerking met
Mediapartner
ProgrammareeksTalk of the Town

In deze maandelijkse talkshow werpen we licht op nieuwe stedelijke ontwikkelingen in Amsterdam en buigen we ons samen met politici, ontwerpers, bouwers, bewoners en ondernemers over diverse maatschappelijke vraagstukken die spelen in Amsterdam en haar omgeving.