Queer City organiseert haar derde activiteit, dit keer in samenwerking met Stichting Survibes, oud-leden van de eerste Surinaamse Homo-organisatie (SUHO) en activisten van nu. We gaan in gesprek naar aanleiding van de SUHO documentaire ‘ Matisma’ en leggen verbanden met thema’s uit het verleden EN het heden. Wat waren de thema’s in de jaren 80 en in hoeverre spelen zij nu nog een rol? Wat kunnen we van elkaar leren en wat is onze kijk op de toekomst?

 

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Met in dit programma onder anderen
Lionel Jokhoe
Oud-lid SUHO, gepensioneerd psychotherapeut
Rolanda van Embricqs
Oud-lid SUHO, trajectcoach Werk en Activering
Carla Bakboord
Oud-lid SUHO, mensenrechtenactivist, cultureel antropoloog, onderzoeker en trainer gespecialiseerd in gender, vrouwenrechten, seksualiteit & cultuur en huiselijk geweld
Carla Pinas
Glenn Gast
Melchior Deekman
Kishah Nicholson
Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
Kamily Al-Kahef
Programmamaker De Sociale Stad
De moderator van dit programma is
Naomi Grant
ProgrammareeksQueercity

Queercity bouwt voort op de reeks van Femcity van Pakhuis de Zwijger maar geeft hier een queer draai aan. Tijdens de QueerCity reeks presenteren we verschillende thema’s die de BIPOC LHBTQI+ gemeenschap treft, waaronder kunst, cultuur, geschiedenis, veiligheid, trans zorg, woningnood en statushouders.