Conversation by (future) Legends: Het eerste programma van de nieuwe reeks Queer City. We introduceren de BIPOC LHBTQI+ Alliantie Amsterdam aan de hand van gesprekken debatten, theater, muziek en spoken word. Dit wordt een bijzondere avond voor Amsterdam, daarom pakken we extra groot uit met een lancering. Waar we tijdens de Amsterdam Pride veel zien, gaan we nu echt kennismaken met de gemeenschap en nemen verschillende kunstenaars, vertegenwoordigers en artiesten ons mee in hun verhaal.

We gaan de verschillende tien organisaties podium geven en de stad kennis laten maken met de verschillende BIPOC LHBTQI+ groepen van de Alliantie.

You can attend this event physically or online. When making your reservation, choose between a physical spot or an online reservation.

Queer City x Pakhuis de Zwijger

Queer City is een initiatief van Fite QLub in samenwerking met Pakhuis de Zwijger. Het programma is ontstaan uit de urgente vraag om de zichtbaarheid van BIPOC LHBTQI+ personen in Amsterdam te vergroten. Het is voor en door de BIPOC LHBTQI+ gemeenschap, met als doel het vergroten van de zichtbaarheid van deze groep, het bevorderen van zeggenschap en om de gemeenschap te empoweren. Dat doen we door podium te geven aan meest gemarginaliseerde groepen in onze samenleving.

QueerCity wordt een terugkerend evenement in Pakhuis de Zwijger. In deze reeks wil FiteQlub de queer “rioters” en “legends” het podium bieden en queer-art met een breder publiek delen. Door een “safer-space” te creëren willen we de mogelijkheid bieden om deze kunstenaars en rioters te faciliteren in het delen van hun kunst als een vorm van verzet; verwondering, viering, en zelf-actualisatie.

Achtergrondinformatie BIPOC LHBTQI+ alliantie

De BIPOC LHBTQI+ Alliantie is ontstaan naar aanleiding van een nieuwe subsidieregeling (diversiteit en inclusie) van de gemeente Amsterdam. Deze nieuwe regeling betreft het vormen van een alliantie ter bevordering van empowerment van de biculturele LHBTQI+ gemeenschap in Amsterdam. De regeling heeft een periode van 2 jaar, van 2021 – 2023.

De BIPOC LHBTQI+ Alliantie bestaat uit maar liefst 10 Queer en trans BIPOC collectieven die samen een vuist hebben gemaakt om vijf maatschappelijke problemen in Amsterdam aan te pakken. Dat doen ze gezamenlijk maar ook autonoom van elkaar, door het gehele jaar activiteiten te organiseren ter bevordering van empowerment en educatie, met als doel het bouwen aan een queer beweging en queer gemeenschap.

 

Programme seriesQueercity

Queercity bouwt voort op de reeks van Femcity van Pakhuis de Zwijger maar geeft hier een queer draai aan. Tijdens de QueerCity reeks presenteren we verschillende thema’s die de BIPOC LHBTQI+ gemeenschap treft, waaronder kunst, cultuur, geschiedenis, veiligheid, trans zorg, woningnood en statushouders.