In Uncovering Creatives behandelen we de verhalen van creatieve koplopers. Jennifer ‘The Naked MC’ Muntslag praat met onze gasten over het vakmanschap, het zijn van creatief ondernemer, hun (creatieve) identiteit en maatschappelijke thema’s. Deze avond verwelkomen we fotograaf en filmmaker Lara Verheijden, die met haar The Nude Calendar Project naakt uit het commerciële domein haalt en tot kunst verheft, en beeldend kunstenaar Munir de Vries die met zijn herkenbare ‘murals’ de stad veilig maakt.

Waarom maken ze de dingen die ze maken? Hoe doen ze dat? Wat drijft hen in hun werk en waar kunnen we dat vinden? Dat zijn de vragen die we behandelen in Uncovering Creatives. Ga met ons mee in gesprek!

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Met in dit programma
DossierFriday Night Live: Uncovering Creatives
Creatief

Munir de Vries
Munir is geboren (1988) en getogen in Amsterdam Zuidoost, en woont en werkt als kunstenaar en illustrator in Utrecht. Hij heeft een sterke motivatie om nieuwe plekken te vinden en op jacht te gaan naar nieuwe ervaringen en verhalen. De graffiti-achtergrond van Munir stelt hem in staat om nieuw gevonden perspectieven, verhalen en ideeën te visualiseren in de omgeving waar ze vandaan komen.

Transition door Munir de Vries

Transition door Munir de Vries

Om ze te laten bloeien, creëert Munir enorme muurschilderingen als podium voor deze perspectieven, verhalen en ideeën. In zijn openbare kunst spiegelt en representeert hij de verhalen en ideeën die in een bepaald gebied leven; hij geeft ze terug aan de mensen daar. Munir gelooft niet in waarden als low-art/high-art en hij streeft ernaar werk te creëren dat toegankelijk is voor iedereen, onafhankelijk van zijn sociaal-economische achtergrond. Hij houdt altijd rekening met de omgeving waarin het nieuwe werk zal leven, in de hoop de bewoners en de voorbijgangers te inspireren zoals zij hem inspiratie geven. Hij experimenteert graag met de relatie tussen een 3D-vorm en verf, waarbij hij bestaande vormen gebruikt om sculptuurachtige objecten te creëren.

Lara Verheijden
Lara Verheijden is fotograaf en filmmaker. Ze is geboren in Deventer en heeft Nederlands gestudeerd in Amsterdam, waar ze tot op heden woont en werkt.

Haar visuele interesses bepalen hoe haar onderwerpen worden benaderd. Intimiteit, esthetiek, seksualiteit en mode zijn terugkerende thema’s in haar werk.

In 2018 begon ze haar doorlopende The Nude Calendar Project waarbij ze De Amsterdamse naaktkalender maakt en sinds 2021 ook de Berlijnse naaktkalender. Met haar foto’s heeft Verheijden sinds 2018 verscheidene tentoonstellingen gehad en beurzen gedaan en haar korte documentaire Coco (2021) trok de aandacht in de media en op instagram.

ProgrammareeksFriday Night Live

De stad leeft, de stad bruist, de stad beweegt. Friday Night Live is een wekelijkse live talkshow waar Jennifer Muntslag een groep creatives ontvangt om samen met jou het weekend in te luiden. Vanaf 20:00 Friday Night Live, elke vrijdag in PdZ!