Tijdens Uncovering Creatives coveren we de verhalen van creatieve frontrunners. Onder leiding van onze moderatoren Jennifer Muntslag en Jörgen Tjon a Fong gaan we met onze gasten een uur lang in gesprek over makerschap, ondernemerschap, (creatieve) identiteit, en maatschappelijke thema’s.

Nellie Benner is 28 als haar moeder plotseling overlijdt. Terwijl verdriet met volle kracht haar leven in dendert lijkt het alsof iedereen van haar verwacht dat ze weet hoe ze moet rouwen. Maar hoe doe je dat eigenlijk, rouwen? In in de documentaire Ik rouw van jou onderzoekt Nellie de tegenstrijdigheden van het verliezen van een ouder op jonge leeftijd. Alle trauma’s, tranen en dieptepunten, maar ook de opgedane kracht, wijsheid en losgekomen creativiteit.

Lisette Ros is een conceptuele performancekunstenaar. In haar werk daagt ze conventies, routineus gedrag en banale handelingen uit en bevraagt ze hun vanzelfsprekendheid. Uitgangspunt van haar werk is de confrontatie met zichzelf; haar eigen lichamelijke conditionering, zelfbeheersing en dagelijkse routine bevragen en uitdagen. Als performancekunstenaar gebruikt ze zichzelf om het publiek dezelfde confrontatie aan te bieden als ze zelf ondergaat, zowel naar lichaam als naar geest. Ros stelt vragen door te doen.

Dit programma is ontwikkeld door
ProgrammareeksUncovering Creatives

Wie zijn de frontrunners die hun stempel drukken op de creatieve scene van Amsterdam en omstreken?