Tussen Gaasp & Gracht is een project en tentoonstelling (te zien van 8 juli t/m 2 oktober bij Museum Van Loon en Imagine IC) dat verhalen vertelt over de historische en hedendaagse verbinding tussen de huidige stadsdelen Zuidoost en Centrum.

In deze afsluitende bijeenkomst kijken we samen met het publiek -buurtbewoners, bewoners van Amsterdam, bezoekers van de tentoonstelling- graag terug op het project Tussen Gaasp & Gracht en de verbinding tussen Zuidoost en Centrum aan de hand van drie thema’s; Stedelijke ontwikkeling, Food en Groen erfgoed. Elk van de drie thema’s zal worden ingeleid door een ervaringsdeskundige waarnaar er de mogelijkheid is voor reflectie, gesprek en vragen.

Het is aan te raden de tentoonstelling Tussen Gaasp & Gracht – Verhalen uit twee stadsdelen in Imagine IC en Museum Van Loon te bekijken, maar het is niet noodzakelijk. Reserveer alvast je plekje in de zaal.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
AnneMarie Tiebosch heeft een groot hart voor Zuidoost en zet zich als buurtondernemer al jaren in voor meer samenhang in haar eigen F/D-Buurt. Met kunst-, cultuur-, en sociale projecten, zoals Mama Florijn: Made in Zuidoost, creatief buurtlokaal Aanwezig & Bezig en GroenplatVorm Zuidoost werkt AnneMarie aan solidariteit in de wijk. Een buurt is zowel een veilige plek als een laboratorium voor gelijke kansen.
Neem een kijkje op de pagina van haar stichting, www.shainfoundation.nl
Dit programma is ontwikkeld door
Angelique Hoogmoed
ProgrammareeksZuidoost Talk

Elke week zitten we bij New Metropolis Zuidoost met elkaar aan tafel om belangrijke en actuele zaken uit Amsterdam Zuidoost te bespreken.