Niet alleen stadsparken en -bossen zijn belangrijk voor een groene stad; ook onze eigen tuinen en volkstuinen helpen om de biodiversiteit, waterberging, koelte, lokale voedselproductie en CO2-opslag van de stad op orde te houden. Wat helpt mensen om hun tuin te vergroenen? En wat willen we met de volkstuinen die onder druk staan vanwege de vraag naar nieuwe woningen? Een indringend gesprek over de toekomst van de tuinen van de stad.

Paul de Dooij
Paul de Dooij studeerde Bos en Natuurbeleid aan de Wageningen Universiteit. Hij is oprichter van adviesbureau De Natuurmakelaar. Hierbij richt hij zich op het ontwikkelen van financiële arrangementen tussen natuurbeheerders en lokale ondernemers. Verder is hij coördinator van Buurtgroen020, vertegenwoordiger van Groen Platform Amsterdam en projectmanager bij IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid).

Iris de Veer
Iris de Veer is werkzaam als begeleider, trainer en coach. Ook is ze kerndocent Leergang Meesterschap in het publieke domein bij MW&V (Meer Werking door Verdieping). Verder heeft Iris een volkstuin in Sloterdijkermeer.

Sem Roefs
Sem studeerde Cultureel Erfgoed aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tegenwoordig is hij stadsboer bij en directeur van MijnStadstuin, een ecologisch innovatielab voor stadslandbouw. Hier leren Amsterdammers over voedsel en de productie daarvan door hun eigen voedsel te produceren. Het resultaat: lokaler en seizoensgebonden eten en minder verspilling.

Harry Boeschoten
Harry studeerde aan de Landbouwhogeschool in Wageningen. De afgelopen 25 jaar is hij werkzaam bij Staatsbosbeer en sinds 2015 in de functie Programmadirecteur Groene Metropool.

Nienke van Renssen
Nienke van Renssen is opgeleid als jurist. Ze is Raadslid voor GroenLinks bij de gemeente Amsterdam. Daarnaast is zij senior jurist Omgevingsrecht voor het Programma Invoering Omgevingswet bij Verenging van Nederlandse Gemeenten.

Rubie van Crevel & Eise van Maanen
Eise is consultant bij RebelGroup International. Rubie werkt aan business en partnership development bij Soil Heroes. Samen richtten zij in april 2020 Wijntuin Ronja op. Dit is een biologische wijntuin op Landgoed Rorik waar je wijnboer kunt worden door 10 druivenstokken te pachten. Al werkende leer je wijn maken.

Dit programma is ontwikkeld door
Thomas van de Sandt
Programmamaker Duurzame Stad
Hanneleen van der Ree Doolaard
Stagiair Duurzame Stad
De moderator van dit programma is
Peter Melis
Moderator
ProgrammareeksGroene Transitie

Hoe geven we praktische invulling aan alle duurzame doelen in de Metropoolregio Amsterdam?