We leven in een tijd waarin de verschillende crises in razend tempo over elkaar heen buitelen. De gevolgen zijn vaak complex, soms verwarrend en zelfs angstaanjagend. Waar vinden we de hoop om de grote uitdagingen die we voor onze kiezen krijgen op een positieve manier tegemoet te treden? Wat betekent groei nog in een systeem dat aan alle kanten tegen zijn grenzen aanloopt? Hoe zorgen we ervoor dat we moed houden en doorpakken? Ook zo’n behoefte aan duiding en nieuwe perspectieven? Kom dan naar de presentatie van de TrendRede 2022.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Meer informatie over het programma

We leven in een tijd waarin de verschillende crises in razend tempo over elkaar heen buitelen. De gevolgen zijn vaak complex, soms verwarrend en zelfs angstaanjagend. Waar vinden we de hoop om de grote uitdagingen die we voor onze kiezen krijgen op een positieve manier tegemoet te treden? Wat betekent groei nog in een systeem dat aan alle kanten tegen zijn grenzen aanloopt? Hoe zorgen we ervoor dat we moed houden en doorpakken?

Na bijna twee jaar is de TrendRede terug, met een zoektocht naar mogelijke antwoorden op de vraag hoe we ons kunnen verhouden tot de grote onzekerheden van deze tijd. De TrendRede biedt een vinger aan de pols van de samenleving en presenteert een visie voorbij de waan van vandaag en morgen. Waar zien we verandering? Waar vinden we signalen van hoop en aangrijpingspunten voor een hoopvolle toekomst? Een verhaal over de vele kanten van groei, met herregelaars, rommelruimte, systeembevraging en humaritmes.

Ook zo’n behoefte aan duiding en nieuwe perspectieven? Kom meeluisteren en -praten op 2 december 2022 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam tijdens de presentatie van de TrendRede 2022.

De TrendRede kadert en clustert actuele ontwikkelingen met het doel een inspirerend startpunt en denkstuk te bieden dat Nederlandse inwoners, bedrijven en overheden helpt gericht over de toekomst na te denken. De editie van 2022 is ontwikkeld in co-creatie met een grote groep meedenkers en -makers.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met