Wat is jouw verhaal? Vertel het op onze verhalenavond of leun achterover en laat je meeslepen door de verhalen van anderen. Deze avond is voor jou als je nieuwsgierig bent naar andermans verhalen. Deze editie is toegewijd aan Tori’s uit de Buurt, een project dat is opgezet en uitgevoerd door Hessel Du Mark. Het project is gestart tijdens de COVID pandemie. Hessel werd door New Metropolis Nieuw-West gevraagd om een visueel project te starten waar verhalen of spoken word verfilmd werden. Met als resultaat Tori’s uit de Buurt; een visuele uiteenzetting van verhalen of creaties van makers in of verbonden met Nieuw-West.

Met in dit programma
Hessel du Mark
Muzikant
Rachad Debdoubi
Woordkunstenaar
Hugo Hoes
Redacteur VPRO Gids en oud-stadsdeeldichter Nieuw-West
Nancy Fancy
Artiest
Getahun Tsegaye
Visual Anthropology Alumnus
Stina
Creative project manager en producer

Host en muzikant: Hessel Du Mark

Hessel Du Mark is een unieke woordkunstenaar en hip hop artiest oorspronkelijk uit Amsterdam Nieuw-West. Zijn stijl is te herkennen aan de hoge energie levels, diepe poëtische teksten en gepassioneerde performances. De performance vermengt het debuut album met NILLY genaamd ‘Con Zen Tra Zie’ en het nieuwe album genaamd RBPNO.1 met MARURU.

Freelance redacteur: Hugo Hoes

Hugo Hoes (1963) is redacteur bij de VPRO Gids, freelancer voor NRC, straatfotograaf, oud-stadsdeeldichter van Nieuw-West en hoofdredacteur van de extreem regelmatig verschijnende buurtkrant NoorderPost. Van 2020 tot 2023 was hij CEO van het unieke buurtmuseum Het Kijks. Ook schreef hij de verhalenbundel Fijne familie en presenteerde hij de VPRO-webseriesDat gaat ’m niet worden en VPRO Verwanten. Hugo woont sinds het vorige millennium in Nieuw-West waar hij regelmatig optreedt met woorden en beelden.

Woordkunstenaar: Rachad Debdoubi

Rachad is een woordkunstenaar die eerst begon te schrijven als een vorm van therapie. Niet lang daarna werd hij gevraagd om op podia zijn kunst te delen in de vorm van proza, spoken word en poëzie. Over de jaren heen heeft hij verscheidene media gehad om op te treden zoals NPO, BNN, festivals en voor organisaties. Hij snijdt in onderwerpen als mental health, sociaal-maatschappelijke problematiek die hij probeert over te brengen met de rust in zijn stem.

Artiest: Nancy Fancy

Nancy Fancy is een 24-jarige artiest uit de Bijlmer. Haar nummers gaan over eigen ervaringen, gevoelens en gedachtes die ze met de wereld wil delen. Hiermee hoopt ze dat andere jongeren, vooral vrouwen, zich kunnen herkennen in haar authentieke teksten. Naast rappen, doet ze ook aan spoken word. Ze heeft de 1ste prijs “Woordenaar van Amsterdam 2022” gewonnen tijdens de Spoken Battle finale van Stichting Zichtbaar. Ook mocht ze de Young Amsterdam Awards 2023 openen met een spoken word act in de grote zaal van de Meervaart.

Visual Antrolopologist: Getahun Tsegaye

Getahun Tsegaye (Addis Ababa 1992) is a visual anthropology alumnus of the University of Amsterdam, he is a multidisciplinary visual artist. In his work Tsegaye’s is exploring an afrofuturistic aesthetic, taking his own positionality as the starting point for the exploration of dutch society and its prejudices towards black men.

Creative project manager and producer: Stina

Stina helps creatives develop their ideas and create visual content.

Dit programma is ontwikkeld door
Hessel du Mark
Muzikant
De moderator van dit programma is
Hessel du Mark
Muzikant
ProgrammareeksVerhalen uit Nieuw-West

Wat is jouw verhaal? Vertel het op onze maandelijkse verhalenavond of leun achterover en laat je meeslepen door de verhalen van anderen! Deze avond is voor jou als je nieuwsgierig bent naar andermans verhalen, als je de kunst van het vertellen wilt leren, of als je staat te popelen om zelf je verhaal te delen.